Index Vakbarát Hírportál

Hiába Ronaldo 100. PL-gólja, az Arsenal is legyőzte a ManUnitedet

2022. április 23., szombat 15:53

Az angol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának szombati nyitómeccsén az Arsenal 3–1-re legyőzte a Manchester Unitedet. A vendégeknél újszülött kisfia elvesztése után ismét ott volt a pályán Cristiano Ronaldo, aki 100. Premier League-gólját szerezte a vörös ördögök mezében.

Mikel Arteta alakulata alaposan bekezdett, már a 3. percben megszerezte a vezetést Nuno Tavares révén. A 28. percben úgy tűnt, Eddie Nketiah megduplázza a hazaiak előnyét, ám a VAR-jelzésre les miatt érvénytelenítették a találatot.

Csakhogy a videobíró azt is kiszúrta, hogy az akció közben szabálytalanság is történt a 16-oson belül, így bár a gólt elvették, de az Arsenal büntetőt rúghatott, amelyet Bukayo Saka értékesített magabiztosan.

Pillanatok múlva azonban visszajött a meccsbe a MU, Nemanja Matics beadását Cristiano Ronaldo lőtte közelről a hálóba.

A portugál támadónak ez volt a 100. gólja az angol bajnokságban, korábban ezt a mérföldkövet csak Paul Scholes, Ryan Giggs és Wayne Rooney érte el.

Ronaldo a gólja után az égre mutatva a napokban szülés után elhunyt kisfiára emlékezett.

A második játékrész elején közel járt az egyenlítéshez Ralf Rangnick alakulata, ám Bruno Fernandes büntetőt hibázott, Ronaldo újabb találatát pedig les miatt nem adták meg. A 70. percben aztán lezárta a lényegi kérdéseket az Arsenal, Granit Xhaka távoli bombája alakította ki a 3–1-es végeredményt.

(Borítókép: Mike Hewitt / Getty Images Hungary)

 

Rovatok