Index Vakbarát Hírportál

Pontokat hullajtott a Manchester City a PL véghajrája előtt

2022. május 15., vasárnap 17:01

A Premier League 37. fordulójában a Manchester City felállt 2–0-s hátrányból a West Ham United otthonában, de nem tudott fordítani, Rijad Mahrez 2–2-nél büntetőt hibázott a 86. percben.

A Premier League utolsó előtti fordulójának vasárnapi játéknapján a legtöbb szempár a West Ham United–Manchester City találkozóra szegeződött, ahol a vendégcsapat nagy lépést tehetett a bajnoki cím felé. Ehhez képest a hazaiak 2–0-ra vezettek az első félidő után Jarrod Bowen duplája révén, viszont a második játékrész legelején Jack Grealish gyorsan szépített. Pep Guardiola csapata mindent megtett azért (főleg a védelem és Éderson), hogy a WHU ismét kettőre növelhesse az előnyét, de Antonio ziccert hibázott, Bowen pedig elönzőzött egy szintén ígéretes helyzetet.

Ez pedig meg is bosszulta magát, a 69. percben ugyanis egyenlített a City, Rijad Mahrez szabadrúgását Vladimir Coufal csúsztatta saját kapujába. A hajrában aztán fordíthattot volna a manchesteri együttes, Mahrez büntetőjét azonban kivédte Lukasz Fabianskia a 86. percben, így a fordítás nem jött össze, maradt a 2–2. 

Ezzel a City egy fordulóval a vége előtt 90 ponttal áll, míg a Liverpool 86-tal, igaz, Jürgen Klopp együttese egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A Tottenham egygólos győzelmet aratott hazai pályán a Burnley ellen, ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy a negyedik helyen végezzen a bajnokságban, amely BL-indulást jelentene a londoni csapatnak.

A Leeds United Pascal Struijk találatával a hosszabbításban mentett pontot otthon a Brighton ellen, amivel elmozdult a kieső zónából, igaz, egy meccsel többet játszott, mint az egy ponttal kevesebbel álló Burnley.

Eredmények:
Tottenham–Burnley 1–0
West Ham United–Manchester City 2–2
Aston Villa–Crystal Palace 1–1
Leeds United–Brighton 1–1
Watford–Leicester City 1–5
Wolverhampton–Norwich 1–1
Everton–Brentford 2–3

(Borítókép: Getty Images.)

Rovatok