Index Vakbarát Hírportál

Győzelmet ért a magyar válogatott támadó duplája – videó!

2022. május 19., csütörtök 09:00

Sallói Dániel két góljával a Sporting Kansas City házigazdaként 2–1-re legyőzte a Colorado Rapids együttesét az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) alapszakaszának szerdai játéknapján – adta hírül az MTI.

Klubjának honlapja szerint a válogatott Sallói ezúttal is kezdő volt, a 24. percben egy szabadrúgás után az ellenfél térfelének közepétől megindult, két védő között becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd 13 méterről a hálóba lőtt.

Az 50. percben szintén körülbelül 13 méterről, némileg kiszorított helyzetből lőtt a kapu hosszú alsó sarkába, majd a 99. percben videózás után kiállították. Igencsak parázs volt a végjáték amúgy, a ráadás perceiben négy piros és két sárga lap is született.

A magyar csatárnak ez volt a harmadik és a negyedik gólja a mostani idényben.

Csapata hét nyeretlen bajnoki után győzött ismét, így a nyugati főcsoport tabellájának 13. helyén áll.

Sallói az ötödik játékos lett, aki duplázott egy MLS-meccsen, majd piros lapot kapott.

Gazdag Dániel végigjátszotta a Philadelphia Union hazai mérkőzését, amely gól nélküli döntetlennel zárult az Inter Miami ellen. A Philadelphia vezeti a tabellát a keleti főcsoportban.

Schön Szabolcs a cseresorból nézte végig, ahogyan az FC Dallas 2–1-re kikap a Vancouver Whitecaps otthonában. A texasiak a harmadik helyen állnak a keleti főcsoportban.

(Borítókép: Bill Barrett/ISI Photos/Getty Images)

Rovatok