Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péter az Indexnek: Most még nem, majd a döntő után

2022. május 20., péntek 14:33

Berlinben kis túlzással minden napra jut egy jó futballmérkőzés ezen a héten. Csütörtökön a Hertha a Hamburggal csapott össze (0–1) osztályozó találkozón, szombaton pedig a Német Kupa döntőjét rendezik meg a német fővárosban. Berlinből jelentjük.

A csütörtöki romokat még takarítják a berlini Olimpiai Stadion környékén, miközben péntek délelőtt egyre több hivatalos plakát jelent meg a létesítmény közelében: jön a 79. kupadöntő, a Freiburg az RB Leipziggal meccsel.

Mindkét klub történelmet írna, ugyanis korábban egyik együttes sem nyert nívós trófeát. A lipcseiek tavaly és 2019-ben is döntőt játszottak a kupában, de legutóbb a Borussia Dortmund, előtte a Bayern München hagyta el győztesen a pályát.

A Freiburg egészen különleges idényt készül lezárni: a gárda az idény során birtokba vette új stadionját, a bajnokságban pedig végig kiegyensúlyozottan szerepelt, végül a hatodik helyen végzett, három ponttal lemaradva a BL-indulást érő negyedik helytől.

Martin Horn, Freiburg főpolgármestere a minap a Bildnek úgy nyilatkozott, hogy történjen bármi a szombati döntőben, vasárnap este a szurkolókkal megünneplik a csapatot a városban.

Ami biztos, hogy 2004 után ismét lesz Németországban magyar kupagyőztes játékos – akkor Lisztes Krisztián a Werder Bremennel nyert.

Hogy mennyire kiegyenlítettek az erőviszonyok, jól mutatja, hogy a bajnokságban ősszel és tavasszal sem tudott nyerni egyik csapat sem, mindkét alkalommal 1–1-es döntetlen született.

A pénteki sajtótájékoztatón Gulácsi Péter az Indexnek elárulta: válogatott csapattársával, szombati ellenfelével, Sallai Rolanddal nem beszélt a döntőről.

Nem beszéltünk. Egyébként sokat beszélgetünk, de ezen a héten még nem volt rá alkalmunk. Majd a meccs után

– fogalmazott a magyar kapus, aki az idei kupaidényben négy mérkőzésen csupán egy gólt kapott. Az RB csapatkapitánya azt is elmondta: nagyon örülnek, hogy bejutottak a döntőbe, az egész csapat boldog.

Remek tavaszi idényen vagyunk túl, most pontot tehetünk az i-re. Természetesen szívesen játszottunk volna Európa-liga-döntőt is a héten, de így alakult, a célunkat elértük, ott vagyunk a BL-ben

– mondta a magyar kapus, aki hozzátette: a csapat magja jó ideje együtt futballozik már, és sokan nemcsak csapattársak, hanem barátok is.

„Tudjuk, hogy különleges meccs lesz ez számunkra. Sokat dolgoztunk azért, hogy most itt legyünk. Mindannyiunk átérzi a szombati meccs fontosságát” – emelte ki Christian Günter, a Freiburg csapatkapitánya.

„Csodálatos érzés itt lenni, nagyon jó szezonja van a csapatnak. Örülök, hogy így zárhatjuk le az idényt. A Leipzig jó úton jár, világosan látható az utóbbi évek befektetett munkája, nem lesz könnyű dolgunk” – fogalmazott Christian Streich, aki immár tíz éve irányítja a freiburgiakat.

Domenico Tedesco, a lipcseiek vezetőedzője elmondta: megpróbálnak dominálni a mérkőzésen, az pedig majd a találkozó közben dől el, hogy inkább defenzívebb vagy éppen offenzívabb futballt játszanak

A találkozót a Sport1 élőben közvetíti szombat este 20 órától.

(Borítókép: Gulácsi Péter, az RB Leipzig játékosa 2022. május 20-án. Fotó: Martin Rose / Getty Images)

Rovatok