Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik a hamburgi rémálom, megőrizte élvonalbeli tagságát a Hertha

2022. május 23., hétfő 22:37

A Hertha BSC idegenben 2–0-ra legyőzte a Hamburger SV-t, így megőrizte élvonalbeli tagságát a következő első osztályú labdarúgó-bajnokság idényére is. A hamburgi csapat 2018 óta a másodosztály tagja, vesszőfutása jövőre is folytatódik.

Rendkívül nehéz helyzetben várhatta az osztályozó második felvonását a Hertha BSC, mivel a párharc első mérkőzésén hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedtek a Hamburgtól. A tét az élvonalbeli szereplés joga volt a következő szezonra, a Hertha legutóbb a 2012–13-as szezonban szerepelt a második vonalban, míg a Hamburg 2018 óta vergődik a Bundesliga 2.-ben. 

A találkozó nem várt vendégfölénnyel kezdődött, egyből a negyedik percben meg is szerezte a vezetést a Hertha, miután 

Marvin Plattenhard szögletére Dedryck Boyata érkezett kiváló ütemben, és fejese utat talált a kapu jobb oldalába. 

A 26. percben újabb Hertha-szöglet okozott bonyodalmat, a lepattanó labda újra Boyata elé került, aki ezúttal lábbal próbálkozott, de lövése kicsivel a kapu bal oldala mellé ment. Hazai kaput eltaláló lövés az első félidőben nem érte a berliniek kapuját, így egygólos Hertha-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 

A második játékrészben folytatódott a berliniek fölénye, olyannyira, hogy 

a 63. percben az előbb gólpasszt jegyző Plattenhard gyönyörű szabadrúgásgóllal növelte két gólra a vendégek előnyét, eldőlni látszott az élvonalbeli tagság sorsa. 

A 89. percben Ludovits Reis tört kapura, de az utolsó pillanatban egy berlini védő szerelte a középpályást. Újabb gól nem esett, így idegenben harcolta ki a Hertha BSC a bennmaradást, és a következő szezonban is a Bundesligában kezdheti az idényt. A Hamburgnak újra nem jött össze az első osztály, jövőre megint megpróbálhatja az immár bravúrnak nevezhető feljutást.

Bundesliga, osztályozó
Hamburger SV–Hertha BSC 0–2
Összesítésben: 1–2

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok