Index Vakbarát Hírportál

A római legenda kiállt a sokat kritizált párizsi hős mellett

2022. május 24., kedd 15:42

Nem akárki vette védelmébe Kylian Mbappét, hiszen az AS Roma klublegendája, Francesco Totti üdvözölte a PSG-támadó döntését.

Alaposan felkorbácsolta a kedélyeket Spanyolországban a tény, hogy elképesztő kondíciók mellett a Paris Saint-Germain végül meg tudta tartani 23 éves világbajnok csatárát, aki 160 millió eurós piaci értékével a világ legértékesebb futballistája.

A világ legértékesebb futballistái

  1. Kylian Mbappé (23 éves, francia, PSG) 160 millió euró
  2. Erling Haaland (21, norvég, Dortmund/Manchester City) 150
  3. Vinícius Júnior (21, brazil, Real Madrid) 100
  4. Mohamed Szalah (29, egyiptomi, Liverpool) 100
  5. Harry Kane (28, angol, Tottenham) 100
  6. Phil Foden (21, angol, Manchester City) 90
  7. Bruno Fernandes (27, portugál, Manchester United) 90
  8. Kevin De Bruyne (30, belga, Manchester City) 90
  9. Neymar (30, brazil, PSG) 90
  10. Dusan Vlahovics (22, szerb, Juventus) 85
  11. Joshua Kimmich (27, német, Bayern München) 85
  12. Raheem Sterling (27, angol, Manchester City) 85
  13. Romelu Lukaku (29, belga, Chelsea) 85

Sokan kritizálták, hogy a pénzt választotta a karrierrel szemben, de egyrészt nehezen megítélhető előre, hogy a párizsi vagy a madridi projekt lesz-e a sikeresebb, másrészt minimum érdekes felvetés zsoldosozni azt a futballistát, aki a nagy klub csábítása ellenére marad inkább hazájában.

Francesco Tottit anno ugyancsak megpróbálta szerződtetni a Real Madrid, de ő pályafutása végéig hűséges maradt a „farkasokhoz”, ahol végül 783 meccs, 308 gól és 186 gólpassz után akasztotta szögre a stoplist.

Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok támadó egy bajnoki címet, két kupát és két Szuperkupát nyert a Romával, ennél alighanem bővebb termés jött volna össze a Realnál, mégis egyetértett Mbappé döntésével.

Őszintén szólva én is ugyanezt a döntést hoztam volna meg

– vélekedett egy jótékonysági mérkőzést követően Totti.

A „farkasok” ikonja csapatára is kitért, elmondása szerint örömmel venné, ha a Roma szerződtetni tudná az idény végén a Juventust elhagyó Paulo Dybalát.

Örömmel adnám neki az én tízes mezemet, de nem én döntök. Megpróbálom meggyőzni őt

– mondta a csapat sportmenedzsmentjében helyet kapó korábbi klasszis az As-nek.

¿Te imaginás a la Joya Dybala con la 10 de la Roma? Esto dijo Totti sobre el argentino, luego del Integration Heroes Match. pic.twitter.com/5LGf66uWIh

— SportsCenter (@SC_ESPN) May 23, 2022

A rendezvényen Samuel Eto’o is megszólalt Mbappé sorsával kapcsolatban. A Real Madriddal köztudottan nem fényes viszonyt ápoló kameruni elégedetten konstatálta, hogy nem a királyi gárda kedve szerint alakultak a dolgok.

Csak gratulálni tudok neki. Amit mi szeretnénk, hogy a világ legjobb játékosai, ha nem a Barcelonában futballoznak, akkor a PSG-ben tegyék ezt – és fordítva.

Hiába, na, a katalánok korábbi klasszisa, úgy tűnik, még mindig nem tud túllépni azon, hogy a Realnál nem kapta meg a valódi esélyt.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok