Index Vakbarát Hírportál

Ezért örülnek Münchenben is az Arsenal angliai kudarcának

2022. május 26., csütörtök 11:35

Hónap óta téma a német sportsajtóban Serge Gnabry, a Bayern München válogatott futballistájának esetleges szerződéshosszabbítása. A 26 éves szélső kontraktusa 2023 nyarán fut ki, ha a bajor sztárcsapat nem tud vele új megállapodásra jutni, a következő évad végén ingyen távozhat a rekordbajnoktól. A Sport Bild szerint Serge Gnabry szívesen visszaigazolt volna már ezen a nyáron korábbi klubjába az Arsnelaba, de mert az lemaradt a Bajnokok Ligája-szereplésről, nem fog.

A Sport Bild beszámolója szerint nemhogy kétséges a hosszabbítás, hanem ha a 31-szeres válogatott Serge Gnabryn múlt volna, akkor már ezen a nyáron távozik a csapattól. Ami miatt kisebb az esély erre, az az Arsenal 5. helye az angol labdarúgó-bajnokságban. Hogy miként jönnek ide a londoniak?

Gnabry 2011 és 2016 között az „ágyúsok” futballistája volt, és karrierje során még szeretne visszatérni egyszer a londoni csapatba. Menedzsere állítólag most látta elérkezettnek az időt, hogy egy nyomott ár mellett az Arsenallal visszavásároltassa Gnabry játékjogát; csakhogy az üzlet léket kapott, amikor Mikel Arteta csapata elbukta a PL negyedik helyéért folytatott csatát a városi rivális Tottenhammel szemben. Így ugyanis a csapat jövőre sem indulhat a Bajnokok Ligájában, ami viszont a német futballistának mind anyagilag, mind sportszakmailag fontos terep...

A Bild azt írja, Gnabry arra jutott, más klub miatt nem erőlteti a távozást, inkább kivár abban a reményben, hogy az Arsenal következő idénye jobban sikerül és a 2023–2024-es BL-mezőnyben már ott lesz. Ő pedig jövő nyáron – akár ingyen – visszaköltözik Londonba.

Ugyan a müncheni vezetők problémáját ez nem oldja meg maradéktalanul, de legalább időt nyertek: nem muszáj már ezen a nyáron megoldani a 2017-ben a Bayernhez szerződött, azóta a csapat színeiben 171 tétmeccsen 64 gólt szerző és 40 gólpasszt kiosztó játékos pótlását.

Az angol élvonalban (Premier League) 69 pontot gyűjtő Arsenal úgy maradt le a BL-helyekről, hogy négy fordulóval az idény vége előtt még a harmadik hely megszerzésére is reális esélye volt, aztán viszont 3–0-ra kikapott a Tottenhamtől, majd 2–0-ra a Newcastle Unitedtól is.

(Borítókép: Serge Gnabry a bajnoki köszöntésen ünnepli a Bayern München sorozatban megnyert 10. bajnoki címét – forrás: Thomas Hiermayer/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok