Index Vakbarát Hírportál

A Fradinál marad Tokmac és Mmaee, a csapat házi gólkirálya is

2022. május 27., péntek 10:06

A nyáron még biztosan a Ferencváros labdarúgója marad Ryan Mmaee, aki után brit sajtóhírek szerint a skót bajnok Celtic érdeklődik.

Hajnal Tamás, a bajnoki címüket megvédő ferencvárosiak sportmenedzsere az M1 aktuális csatornának kiemelte: nagyon sok olyan játékosuk van, aki felkeltette különböző csapatok figyelmét, és valóban közéjük tartozik Ryan Mmaee is, a marokkóit válogatott labdarúgót sajtóhírek szerint a Celtic szeretné megszerezni. 

Jelen pillanatban azonban ezzel kapcsolatosan konkrétumról nem tudok beszámolni. Ryan amúgy is sérülését követően lábadozik, és biztos, hogy a nyáron nálunk fog maradni

– nyilatkozta a sportvezető. Ryan Mmaee a csapat házi gólkirálya lett, az NB I-ben 21 mérkőzésen 13 gólt szerzett, a nemzetközi mérkőzéseken is többször eredményes volt. 

Hajnal hozzátette: eddig a tervezett posztokra tudtak szerződtetni, méghozzá a kiszemelt játékosokat, így került már hozzájuk a holland védő Mats Knoester, valamint a mali támadó Adama Traoré.

Ami nagy öröm még számunkra, és szinte egy új igazolással ér fel, mert nem lehetett vele számolni, hogy Tokmac Nguent sikerült megtartanunk egy hosszú és nehéz folyamat eredményeként 

– közölte.

Hajnal kiemelte: Nguennek sok megkeresése, sőt konkrét ajánlata is volt már, köztük anyagilag lényegesen kedvezőbb feltételű, mint amit a Ferencváros kínált, így minden eszközt be kellett vetniük annak érdekében, hogy maradásra bírják. A támadó ugyanakkor a Ferencvárosban további lehetőségeket lát arra, hogy a legmagasabb szinten tudjon futballozni.

Hajnal hangsúlyozta: a Ferencváros keretét nagy részben komplettnek lehet nevezni, különös tekintettel a nemzetközi kupaszezon július eleji rajtjára, de a nyár későbbi szakaszában adódó lehetőségek előtt azért hagynak még nyitva kapukat. A felkészülés júniusi kezdete előtt az igazolásokat illetően Hajnal szerint „egy-két dolog történhet még”.

Index/MTI

(Borítókép: Mohamed Ali Camara [b] és Ryan Mmaee [j] a Young Boys–Ferencváros BL-selejtező mérkőzésén. Fotó: Szirtesi László / Getty Images)

Rovatok