Index Vakbarát Hírportál

Botrányos jelenetek: a kiesést követően füstbombákkal támadták a játékosokat

2022. május 29., vasárnap 23:28

Elképesztő jelenetek zajlottak le a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) osztályozójában vasárnap este a Saint-Étienne–Auxerre-mérkőzésen. A hazai csapat tizenegyesek után szenvedett vereséget, és ezzel 18 év után kénytelen búcsúzni az élvonaltól. A drukkerek az utolsó büntetőt követően a pályára rontottak, és saját játékosaikat támadták meg. Döbbenetes képsorok következnek.

Franciaország futballtörténelmének egyik legsikeresebb klubja, a Saint-Étienne búcsúzott utolsóként a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság mezőnyétől, miután az Auxerre elleni osztályozó első és második mérkőzésén is 1–1-re végzett, de a büntetőrúgásokban alulmaradt. 

Az Auxerre legutóbb tíz esztendővel ezelőtt szerepelt az élvonalban, míg a Saint-Étienne 18 év után esett ki az első osztályból. A tizenegyesrúgásokat a vendégcsapat nyerte 5–4 arányban, és az utolsó, győztes rúgást követően szabadultak el az indulatok a pályán. Amint Birama Touré, az Auxerre középpályása elhelyezte a labdát a hálóban, a vendégjátékosok ünneplésbe kezdtek, de ezzel egy időben 

A SAINT-ÉTIENNE-DRUKKEREK EGÉSZ PÁLYÁS LEROHANÁST VITTEK VÉGHEZ, ÉS SZÁMTALAN LÁNGOLÓ PIROTECHNIKAI ESZKÖZT DOBÁLTAK SAJÁT JÁTÉKOSAIK FELÉ. 

Egybehangzó francia hírforrások szerint több Saint-Étienne-futballista is sérüléseket szenvedett saját szurkolóik támadását követően. Érdekes módját választották a számonkérésnek a Saint-Étienne-rajongók. 

Mozgalmas hétvégéje volt a futball terén a franciáknak, mivel a szombati, párizsi BL-döntő is kisebb botrányba fulladt úgyszintén szurkolói rendbontások miatt. Igaz, abban az esetben a liverpooli szurkolók okozták a szégyenletes eseményeket. 

Végeredmény, Ligue 1, osztályozó
Saint-Étienne–Auxerre 1–1, büntetők után 4–5, feljutott az élvonalba az Auxerre.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok