Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádámék elbukták a döntőt, nem jutottak a Serie A-ba

2022. május 30., hétfő 08:36

Nagy Ádám csapata, a Pisa nem jutott fel a labdarúgó Serie A-ba, miután a másodosztályú osztályozó döntőjének vasárnapi visszavágóján otthon hosszabbítást követően 4–3-ra kikapott a Monzától, amely így kettős győzelemmel nyerte meg a párharcot – számolt be róla az MTI.

A magyar válogatott középpályás vasárnap is kezdőként lépett pályára a Pisában – csakúgy, mint csütörtökön, amikor végig játszott –, és a 89. percben, 2–2-es állásnál cserélték le. Az első találkozót vendégként 2–1-re elveszítő Pisa már a magyar középpályás nélkül harcolta ki a hosszabbítást, ott azonban a Monza volt a jobb, amely két góllal fordított, és végül 4–3-ra vendégként is nyert.

A Pisának így tovább kell várnia, hogy ismét a Serie A-ban szerepeljen, az együttes legutóbb az 1990–1991-es idényben játszott a legjobbak között.

A Monza – amelynek 2018 óta az AC Milannal 1986 és 2016 között 29 trófeát nyerő Silvio Berlusconi a tulajdonosa – még soha nem szerepelt az élvonalban, ugyanakkor ez volt a 40. szezonja a Serie B-ben. Egyetlen másik csapat sem töltött ennyi idényt a másodosztályban anélkül, hogy ne tudott volna legalább egyszer feljutni a Serie A-ba.

A másodosztályú bajnok Lecce, valamint az ezüstérmes Cremonese már korábban kiharcolta a feljutást a Serie A-ba, ahonnan idén a Cagliari, a Genoa és a Venezia búcsúzott.

Rovatok