Index Vakbarát Hírportál

Elveszítheti legnagyobb sztárját a Liverpool, ráadásul riválishoz mehet

2022. június 1., szerda 11:03

Nincsenek jó hetei a Liverpool szurkolóinak, és könnyen lehet, hogy ez csak rosszabb lesz a következő időszakban, ugyanis jó esély van arra, hogy Mohamed Szalah valamelyik Premier League-riválisnál köt ki – írja a The Athletic újságírója, James Pearce.

Az egyiptomi futballistát minden fórumon megválasztották az angol élvonal legjobb játékosának, ami nem is meglepő, tekintve, hogy a 23 góljánál és 14 gólpasszánál sem jutott senki feljebb a PL-idényben.

A Liverpool ezzel együtt drámai végjátékban alulmaradt az aranyharcban a Manchester Cityvel szemben, majd a Bajnokok Ligája döntőjében a Real Madrid kerekedett felül.

Az is eldőlt, hogy Sadio Mané távozik a „vörösöktől”, minden bizonnyal a Bayern München lesz a célállomás, és Szalah klubváltására is egyre nagyobb az esély.

Az egyiptomi sztár szerződése 2023 nyarán jár le a Mersey-parti gárdánál, amellyel egyelőre nem tudott dűlőre jutni az új egyezséget illetően.

Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy jelentősen megemelt ajánlattal érkezzen a Liverpool.

A lap szerint Szalah készen áll rá, hogy ennek hiányában a jelenlegi kontraktusát kitöltve jövő nyáron szabadon igazolhatóként távozik, de Manéval ellentétben neki esze ágában sincs távozni a Premier League-ből.

Vagyis a Liverpool nem csupán újabb klasszist veszíthet a támadósorából, de rögvest közvetlen riválisként is megkapná a most 29 éves játékost.

Szalah 2017-ben 42 millió euróért érkezett a Romától, azóta 254 tétmérkőzésen 156 gól és 63 gólpassz a termése az angol klubnál, amellyel bajnoki címet, Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot, európai Szuperkupát, FA-kupát és két Ligakupát nyert.

A villámgyors jobbszélső piaci értékét a transfermarkt.de 100 millió euróra teszi, ezzel Harry Kane-nel holtversenyben a Premier League-ben első helyen áll – egyelőre, ugyanis a nyáron érkezik Erling Haaland (150) a Manchester Cityhez.

(Borítókép: Mohamed Salah 2022. május 28-án. Fotó:  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Getty Images)

Rovatok