Index Vakbarát Hírportál

Ismét ingyen távozik az átigazolási rekorder

2022. június 1., szerda 14:05

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United hivatalos honlapján bejelentette, hogy távozik az együttestől Paul Pogba.

A 29 éves francia középpályás 2009-ben a Le Havre utánpótlásából érkezett először a vörös ördögökhöz, majd 2012 nyarán szabadon igazolhatóként távozott a Juventushoz, ahonnan 2016 nyarán azóta is klubrekordot jelentő, 105 millió euróért érkezett vissza.

Szerződése a hónap végén jár le, így ezúttal is ingyen válthat majd csapatot. A távozás tényét a klub a honlapján erősítette meg.

A klub bejelenti, hogy Paul Pogba június végén elhagyja a Manchester Unitedet, miután lejár a szerződése a klubnál

– nyitja közleményét az MU, ezt követően pályafutása szakaszait részletezik a vörös ördögöknél.

A 2018-as világbajnok játékos összesen 233 tétmérkőzésen lépett pályára a manchesterieknél, 39 gól mellett 51 gólpassz a mérlege.

A klubnál mindenki szeretne gratulálni Paulnak sikeres karrierjéhez, és megköszönjük az értünk tett szolgálatait. A legjobbakat kívánjuk neki a következő lépéshez

– zárják cikküket.

Gareth Bale távozik a Real Madridtól

A 32 éves walesi támadó a közösségi oldalán megjelent levélben köszönetet mondott játékostársainak, edzőinek, valamint a szurkolóknak is – írja az MTI.

Kilenc éve olyan fiatalemberként érkeztem ide, aki azt az álmát szerette volna valóra váltani, hogy a Real Madridban játsszon: hogy viselhesse a csapat fehér mezét, a címert a mellkasán, pályára léphessen a Santiago Bernabéu Stadionban, és trófeákat nyerjen. Most, amikor visszanézek az itt töltött időmre, őszintén mondhatom, hogy sokkal több minden vált valóra, mint amiről álmodtam

– fogalmazott Bale, aki elmondása szerint soha nem fogja elfelejteni a spanyol fővárosban töltött éveket.

A walesi válogatott csapatkapitánya 2013-ban, akkor rekordot jelentő 100,8 millió euróért igazolt a Tottenham Hotspurtől a királyi gárdához, amellyel a Bajnokok Ligáját ötször, a spanyol bajnoki címet háromszor, a spanyol Király Kupát egyszer nyerte meg, emellett háromszoros klubvilágbajnoknak, háromszoros európai és egyszeres spanyol Szuperkupa-győztesnek vallhatja magát.

Bale a mostani idényben mindössze hét, az ezt megelőző szezonban pedig húsz mérkőzésen jutott szóhoz klubcsapatában.

(Borítókép: Issac Baldizon / NBAE via Getty Images)

Rovatok