Index Vakbarát Hírportál

Felütötte a fejét a Covid az angoloknál, a Man. City sztárja kihagyja a budapesti NL-meccset

2022. június 3., péntek 14:23

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szombat esti Magyarország elleni mérkőzés (Puskás Aréna, 18 óra) előtti sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a Manchester Cityben játszó középpályása pozitív koronavírustesztet produkált, így nem léphet pályára a Nemzetek Ligája 2022–2023-as kiírásának első két fordulójában.

Phil Foden tesztje csütörtökön lett pozitív, és már el is hagyta a szombati meccsre készülő angol válogatott edzőtáborát – számolt be Southgate.

„Mennie kellett” – jelentette ki a tréner, hozzátéve: abban bízik, hogy csak az első két meccset, azaz a magyarországi mellett a jövő keddi németországi NL-találkozót kell kihagynia Fodennek.

„Remélhetőleg ismét bevethető lesz, mire hazaérünk Németországból. Minden azon múlik, milyen tünetei lesznek és mikor tud negatív teszteredményt adni. Sajnos minden játékosra másként hat a fertőzés” – tette hozzá az 51 esztendős szövetségi kapitány.

A 22 éves középpályást a 2020–2021-es idényhez hasonlóan az évad fiatal játékosának választották az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League). Az idényben 28 bajnokin kilenc gólt szerzett és további öt gólpasszt osztott ki; minden sorozatot tekintve pedig 45 tétmeccsen 14 gól és 11 assziszt a mérlege. A Cityvel angol bajnok lett.

Foden eddig tizenötször szerepelt az angol felnőttválogatottban, többek között pályára lépett a két válogatott múlt őszi, Wembley-ben játszott vb-selejtezőjén is, amely 1–1-es döntetlennel ért véget.

Érdekesség, hogy a vb-selejtezők idején is kihagyta az angol válogatott budapesti meccsét (0–4), akkor lábsérülés miatt nem volt bevethető.

A magyar–angol meccs szombaton 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában. A két válogatott a 4. fordulóban, június 14-én Wolverhamptonban találkozik még.

(Borítókép: Phil Foden bemelegít az UEFA Bajnokok Ligája elődöntőjének második szakaszában 2022. május 4-én Madridban. Fotó: Alvaro Medranda / Eurasia Sport Images / Getty Images)

Rovatok