Index Vakbarát Hírportál

Megvan a katari vb utolsó európai indulója is – nem Ukrajna az

2022. június 5., vasárnap 20:37

Utolsóként Wales jutott ki Európából a labdarúgó-világbajnokságra, miután a vasárnapi pótselejtezőn 1–0-ra legyőzte a vendég ukrán válogatottat – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A walesi együttes az első félidő hajrájában egy szabadrúgás után szerzett vezetést: a csapatkapitány Gareth Bale balról, nagy erővel középre lőtt labdájába Andrij Jarmolenko úgy fejelt bele, hogy a másik irányba dőlő kapusnak esélye sem volt a hárításra (1–0).

A négy napja a skótokat kiejtett ukránok a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszottak, több hatalmas lehetőséget is kidolgoztak, de a mérkőzés hőse, a walesiek kapuját őrző, 35 éves Wayne Hennessey – aki klubcsapatában január 2-a óta nem lépett pályára – mindet hárítani tudta, így a hazaiak történetük során másodszor jutottak ki világbajnokságra: 1958-ban Svédországban a negyeddöntőben búcsúztak.

A vendégcsapatban ezúttal nem jutott szóhoz a ferencvárosiak szélsője, Olekszandr Zubkov.

Az összecsapást eredetileg márciusban rendezték volna, de az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották. Wales közben Ausztriát búcsúztatta, és várt több mint két hónapot utolsó selejtezős mérkőzésére.

A pótselejtezőn korábban a lengyelek és a portugálok harcolták ki a vb-részvételt.

A katari torna november 21-én kezdődik, a walesiek a vb-n majd a B csoportban szerepelnek Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

(MTI)

LABDARÚGÁS
VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
Wales–Ukrajna 1–0 (Jarmolenko 34. – öngól)

Rovatok