Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski: Valami meghalt bennem a Bayernnél

2022. június 7., kedd 11:43

A Bayern München labdarúgócsapatától elvágyódó Robert Lewandowski szerint „valami meghalt benne” eddigi klubjával kapcsolatban – írja az MTI.

 A lengyel válogatott csatár hazája egyik lapjában úgy fogalmazott, azért akar távozni a bajor sztárcsapattól, mert „új érzésekre van szüksége”.

Valami meghalt bennem. El akarom hagyni a Bayernt. Remélem, megtaláljuk a mindkét félnek megfelelő megoldást. Azon klubok listája, amik érdeklődnek, nem túl hosszú. Sok szó esik egy konkrét csapatról, nem is vettem más ajánlatot fontolóra

– fogalmazott Lewandowski.

A 33 éves támadót az elmúlt hetekben az FC Barcelonával hozták leggyakrabban hírbe, így mostani nyilatkozata arra utal, hogy a katalánoknál szeretné folytatni pályafutást.

Lewandowski müncheni szerződéséből még egy év van hátra, a 130-szoros válogatott futballista a Bayernben 374 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott.

Számos egyéni elismerése mellett – többek között 2020-ban az év játékosának választották – nyolcszor nyert Bundesligát a bajorokkal (és további kettőt a Dortmunddal), egyszer pedig a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott.

(Borítókép: Thomas Hiermayer/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok