Index Vakbarát Hírportál

80 millió euróért vett fiatal francia futballistát a Real Madrid

2022. június 11., szombat 15:16

A Real Madrid Aurélien Tchouaménivel erősítette meg a keretét – adta hírül a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (La Liga) és a Bajnokok Ligáját is megnyerő spanyol klub.

A 22 éves francia középpályás a kötelező orvosi vizsgálatok után hatéves szerződést köt a királyi gárdával, amely a hírek szerint 80 millió eurót fizet az AS Monacónak.

Ezen összeg felett a teljesítményéhez kötött bónuszok révén még 20 millió euró érkezet a hercegségbelieknek, így a teljes összeg 100 millió euróra is növekedhet.

A korábban a Liverpool és a Paris Saint-Germain érdeklődését is felkeltő védekező középpályás a Bordeaux utánpótlását kijárva került 2020-ban a Monacóhoz, ahol Európa egyik legjobb szűrőjévé nőtte ki magát.

A francia válogatott mezét eddig 11-szer vehette fel, egy gólt szerzett, 2021-ben hazájával megnyerte a Nemzetek Ligáját.

A nemrég mögöttünk hagyott Ligue 1-idény álomcsapatába sorozatban másodszor is bekerült, 2021-ben a bajnokság legjobb fiataljának szavazták meg.

Új csapatában így együtt játszhat honfitársával, az ugyancsak nagy középpályás-ígéret Eduardo Camavingával, akivel hosszú távra megoldhatják a pálya közepének irányítását a továbbiakban is.

A királyi gárda bánatára a támadósorban ezt a folytonosságot nem sikerült létrehozni, hiszen az Aranylabda-favorit Karim Benzema mellé nem sikerült elcsábítani Kylian Mbappét is. 

(Borítókép: James Williamson – AMA/Getty Images)

Rovatok