Index Vakbarát Hírportál

A spanyol kapitány szerint Lionel Messiék a favoritok

2022. június 11., szombat 21:13

Luis Enrique úgy véli, az argentin labdarúgó-válogatott a katari világbajnokság fő favoritja – derül ki a spanyol kapitány csehek elleni Nemzetek Ligája-meccsét megelőző gondolataiból.

A korábbi Barcelona-trénert az év végi tornáról is faggatták, ő pedig beleállt a kérdésbe, ahogyan szokott.

Argentína jócskán megelőz mindenkit. Aztán Brazília. Annál is inkább, mert különben jön egy brazil újságíró, aztán megkérdezi, hogy szerintem tényleg jobbak-e az argentinok náluk, hiszen akármit is mondasz, azt úgyis kiforgatják. Ugyanakkor jócskán a mezőny előtt járnak

– tért ki a világbajnoki favoritra Luis Enrique.

Való igaz, Lionel Messiék a Copa América megnyerése után játszi könnyedséggel intézték el az Európa-bajnok olaszokat, korábbi edzője pedig nyilván testközelből ismeri az immár párizsi varázsló képességeit. 

De ha már a PSG: Messi klubtársa, az együttessel hosszabbító Kylian Mbappé nemrégiben ellentétes véleményének adott hangot, véleménye szerint az európai együttesek megelőzik a dél-amerikai riválisokat. 

Hogy mások nincsenek megemlítve, az talán nem véletlen, hiszen az eddigi 21 világbajnoki fináléból 12-t nyert európai, kilencet dél-amerikai együttes.

Volt egy érdekes széria, hiszen 1930 és 2010 között a brazil csapat 1958-as svédországi sikere volt az egyetlen kivétel: amikor európai világbajnokság volt, akkor európai csapat nyert, amikor nem, akkor dél-amerikai.

A brazilok 2002-es aranyérme (Dél-Korea és Japán) óta viszont óriási az európai fölény, hiszen 2006-ban Olaszország (Németország), 2010-ben Spanyolország (Dél-Afrika), 2014-ben Németország (Brazília), 2018-ban pedig Franciaország (Oroszország) nyert.

A fogadóirodáknál amúgy Brazília a favorit, megelőzve Angliát, Franciaországot, valamint a holtversenyben negyedik spanyol, argentin kettőst.

(Borítókép: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Rovatok