Index Vakbarát Hírportál

Megvannak a Fradi lehetséges BL-ellenfelei

2022. június 13., hétfő 20:23

Montenegrói, kazah, örmény, fehérorosz vagy albán ellenfele lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

A magyar bajnoki címvédő Ferencvárosi TC honlapja szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szűkítette a Bajnokok Ligája-selejtezők első fordulójában a zöld-fehérek lehetséges ellenfeleinek listáját.

Ezek alapján Sztanyiszlav Csercseszov csapata megkaphatja a montenegrói aranyérmes Szutjeszka Niksics együttesét, a kazah Tobolt, az örmény bajnok Pjunikot, a fehérorosz bajnokság elsőjét, a Sahtyor Szoligorszkot, vagy az albán KF Tiranát is.

A selejtező 1. fordulójának sorsolását június 14-én, kedden 12 órától tartják. A párharcok első mérkőzését július 5-én és 6-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik meg. Továbbjutás esetén az első körhöz hasonlóan a második fordulóban is kiemelt lesz a magyar bajnok. A második selejtezőkör sorsolását június 15-én, szerdán tartják.

A Ferencváros a legutóbbi idényben az Európa-ligában, azt megelőzően pedig a Bajnokok Ligájában jutott el a csoportkörig.

Rovatok