Index Vakbarát Hírportál

Carragher lebohócozta a Southgate-et szidalmazó szurkolókat

2022. június 15., szerda 11:31

Fogjátok be a szátokat, bohócok! Ez a szakember 1966 óta a két legjobb helyezésére vezette Angliát

– írta a Twitteren Jamie Carragher, a jelenleg televíziós kommentátorként dolgozó exjátékos, aki 1996 és 2013 között több mint 500 mérkőzést játszott a Liverpoolban, a nemzeti csapatban pedig 38-szor lépett pályára. Carragher üzenete második felével a 2018-as világbajnoki negyedik helyre és a tavalyi Eb-döntős szereplésre utalt. 

A keddi kudarc után – amely 1928 óta az angolok legsúlyosabb hazai veresége volt – sok szurkoló beszállt a Southgate-nek címzett éneklésbe, amellyel azt üzenték:

Nem tudod, mit csinálsz!

A szövetségi kapitány ehhez annyit fűzött hozzá, hogy természetesen megérti a drukkereket.

Mindkét meccsen igyekeztem lehetőséget adni a fiataloknak, de nem sikerült megtalálni azt az egyensúlyt, amelyre szükségünk lett volna ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el. Ez ugyanakkor az én döntésem volt, ezért vállalom érte a felelősséget” – nyilatkozta Gareth Southgate a mérkőzést követően. 

Hosszú idő óta ez az első nagy vereségünk. Nem kell pánikba esni. Itt az ideje, hogy felemeljük a fejünket 

– mondta Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára. „Ezt az estét el kell felejteni, és menni tovább előre, felkészülni a világbajnokságra. Sokat tanulunk ebből, de nem szabad elfelejteni, honnan jöttünk. Nem lesz minden meccs tökéletes.”

Az angolok 1928 márciusa óta, azaz 94 év elteltével kaptak ki ismét négy gól különbséggel hazai pályán, így Eb-ezüstérmesként négy fordulót követően két ponttal sereghajtók a csoportban, míg a magyar válogatott héttel vezeti a négyest. Marco Rossi együttese a hátralévő két fordulóban egyetlen ponttal vagy az angolok pontvesztésével biztosan bennmarad az élvonalat jelentő A divízióban. 

A szeptember 23-i folytatásban a magyar csapat a csoportelsőségért játszik a németek vendégeként Lipcsében, majd három nappal később hazai pályán az Európa-bajnok olaszokat fogadja a zárókörben.

Index/MTI

(Borítókép: Gareth Southgate az Anglia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Fotó: Crhis Brunskill / Getty Images) 

Rovatok