Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Bölöni László a francia Metz csapatának vezetőedzője lett

2022. június 17., péntek 09:14

A francia másodosztályban szereplő FC Metz bejelentette, hogy Bölöni László lesz a csapat vezetőedzője.

Arról már az utóbbi hetekben is pletykáltak, hogy Bölöni László kerülhet a francia csapat élére, hivatalosan viszont csak csütörtökön erősítette ezt meg az együttes. Közleményük szerint az erdélyi születésű, 108-szoros román válogatott focista két évre írt alá szerződést a francia klubbal.

Az FC Metz közleményében felidézték, hogy Bölöni László korábban több csapattal és válogatottal is komoly sikereket ért el. Legutóbb a 2020–21-es szezonban a görög Panathinaikoszt vezette.

Az európai labdarúgásban szerzett tapasztalatával és kiemelkedő tudásával most az FC Metzet fogja segíteni a következő két szezonban

– írta a klub a magyar edzőről. 

Rajta kívül egy új sportigazgatót is kineveztek Pierre Dréossi személyében a Metznél. A csapat tavaly esett ki a francia első osztályból, Bölönitől vélhetően azt várják majd el, hogy visszajuttassa a klubot oda. 

A 69 éves edző korábban már több francia klubnál is dolgozott. A mostani közleményben azt emelték ki, hogy 2003 és 2006 közt a Stade Rennais FC edzője volt, és a breton csapattal 2005-ben az addigiakhoz képest szokatlanul jó eredményt, negyedik helyet ért el a francia első osztályban. 

(Borítókép: Bölöni László 2009. szeptember 28-án. Fotó: KOEN VAN WEEL / MTI / EPA)

 

Rovatok