Index Vakbarát Hírportál

BL-rekorder gólvágóval pótolja a Dortmund Haalandot

2022. június 22., szerda 09:40

Fabrizio Romano értesülése szerint megszületett a megállapodás a felek között, a Dortmund az Ajax csatárával, Sébastien Hallerrel erősíti meg a keretét.

A 28. születésnapját épp ma ünneplő elefántcsontparti futballistáért a hírek szerint 35 millió eurót fizet az Erling Haalandot elveszítő Bundesliga-csapat. 

Done deal, completed. Borussia Dortmund are set to sign Sébastien Haller, €35m fee to Ajax and personal terms agreed. BVB are prepared for medical tests and paperworks to be signed. #BVB

Schlotterbeck, Sule, Adeyemi, Braaf, Ozcan and now Haller - huge window for BVB. pic.twitter.com/wcB0vjsmKC

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 22, 2022

Haller a francia Auxerre-nél kezdte a pályafutását, majd a holland Utrechtnél hívta fel magára először a figyelmet (98 meccsen 51 gólt és 16 gólpasszt jegyzett), ahonnan a Frankfurthoz került 2017-ben, 12 millió euróért cserébe.

A 190 centiméterre nőtt támadó a német együttesben sem tétlenkedett, 77 fellépésen 52 kanadai pontot (33 gól, 19 gólpassz) termelt, ezzel felkeltette a West Ham United figyelmét, amely 50 millió eurót sem sajnált a játékjogáért.

A PL-csapatnál ugyanakkor nem találta meg a számítását, így kapóra jött neki az Ajax megkeresése, az amszterdamiak 22,5 millióért szerződtették 2021 januárjában, ő pedig villámgyorsan nekilátott vételára törlesztésének.

Az előző BL-idényben debütálóként négy gólt szerzett, amire Marco van Basten óta senki nem volt képes a sorozatban, de ezt követően sem állt le, sorra döntötte a rekordokat, ő lett az első, aki

Amszterdami pályafutása során 65 tétmeccsen 47 gól és 16 gólpassz volt a mérlege, a francia utánpótlás-válogatottakat kijárva az elefántcsontparti felnőttcsapatban 12 fellépésen négyszer volt eddig eredményes.

(Borítókép: ANP via Getty Images)

Rovatok