Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a legjobban fizetett futballisták, Mbappé hetente egymillió fontot keres

2022. július 4., hétfő 14:15

A Liverpoollal a múlt hét végén szerződést hosszabbító Mohamed Szalah a legjobban fizetett futballistává lépett elő a Premier League-ben, ám a heti béreket tekintve így is csak a negyedik a sportág kereseti rangsorában, amelyet Kylian Mbappé vezet.

Az angol bajnokságban legutóbb második együttes egyiptomi ásza 2025-ig írt alá, ennek fejében pedig hetente négyszázezer angol fontot vághat zsebre. Ezzel maga mögé utasította az eddigi két szigetországi éllovast, az egyformán heti 385 ezer fontot kereső Cristiano Ronaldót, a Manchester United és Kevin De Bruynét, a bajnoki címvédő Manchester City sztárját. Utóbbi klub friss igazolása, a Borussia Dortmundtól érkező norvég Erling Haaland heti 375 ezer fontot kap majd, és ezzel beérte a városi rivális United spanyol kapusát, David de Geát a kereseti rangsorban.

A képzeletbeli dobogó helyeit kibérelte magának a Paris Saint-Germain három játékosa. A francia bajnokcsapatnál 2025-ig szerződést hosszabbító Kylian Mbappé immár heti egymillió fontért (mintegy 465 millió forintért) futballozik a PSG-nél, megelőzve az eddig legjobban fizetett Lionel Messit és a harmadik helyre szorult Neymart. A párizsiakhoz tavaly nyáron csatlakozó argentin heti bére 960 ezer, a brazilé pedig 606 ezer font. 

A nemzetközi labdarúgás legjobban fizetett játékosainak tízes listája:

  1. Kylian Mbappé (PSG) egymillió angol font hetente
  2. Lionel Messi (PSG) 960 ezer font
  3. Neymar (PSG) 606 ezer
  4. Mohamed Szalah (Liverpool) 400 ezer
  5. Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Kevin De Bruyne (Manchester City) 385-385 ezer
  6. Erling Haaland (Manchester City) és David de Gea (Manchester United) 375-375 ezer
  7. Antoine Griezmann (Atletico Madrid, az FC Barcelona kölcsönjátékosaként) 356 ezer
  8. Robert Lewandowski (Bayern München) 350 ezer

(MTI)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok