Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: BL-rekorder csatárral pótolta a Dortmund Haalandot

2022. július 6., szerda 17:23

Ami egy ideje már a levegőben lógott, az szerda délutánra hivatalossá vált: a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund szerződtette az Ajax gólvágóját, Sébastien Hallert.

A 28 éves elefántcsontparti támadó a német klub közlése szerint 2026 nyaráig szóló szerződést kötött a fekete-sárgákkal, akiknél kilences mezszámban futballozhat majd.

Az amszterdamiaktól érkező csatárért a hírek szerint 35 millió eurót fizet az Erling Haalandot elveszítő Bundesliga-csapat. 

Haller a francia Auxerre-nél kezdte a pályafutását, majd a holland Utrechtnél hívta fel magára először a figyelmet (98 meccsen 51 gólt és 16 gólpasszt jegyzett), ahonnan a Frankfurthoz került 2017-ben, 12 millió euróért cserébe.

A 190 centiméterre nőtt támadó a német együttesben sem tétlenkedett, 77 fellépésen 52 kanadai pontot (33 gól, 19 gólpassz) termelt, ezzel felkeltette a West Ham United figyelmét, amely ötvenmillió eurót sem sajnált a játékjogáért.

A PL-csapatnál ugyanakkor nem találta meg a számítását, így kapóra jött neki az Ajax megkeresése, az amszterdamiak 22,5 millióért szerződtették 2021 januárjában, ő pedig villámgyorsan nekilátott vételára törlesztésének.

Az előző BL-idényben debütálóként négy gólt szerzett, amire Marco van Basten óta senki nem volt képes a sorozatban, de ezt követően sem állt le, sorra döntötte a rekordokat, ő lett az első, aki

Amszterdami pályafutása során 65 tétmeccsen 47 gól és 16 gólpassz volt a mérlege, a francia utánpótlás-válogatottakat kijárva az elefántcsontparti felnőttcsapatban 12 fellépésen négyszer volt eddig eredményes.

Az Ajax sem tétlenkedik, a hírek szerint a Tottenhamtől szerződtet szélsőt a négyszeres BEK/BL-győztes.

(Borítókép: Octavio Passos / Getty Images)

Rovatok