Index Vakbarát Hírportál

Újra a Premier League-ből erősít a négyszeres BEK/BL-győztes

2022. július 6., szerda 16:08

Újra a Premier League-ből erősíti meg a keretét a négyszeres BEK/BL-győztes Ajax, a Tottenham holland szélsőjét, Steven Bergwijnt szerződtetik az amszterdamiak.

A 24 éves futballista számára nem lesz teljesen ismeretlen a légkör, hiszen bár a PSV-nél lett profi futballista, és innen igazolt 2020 januárjában a londoni csapathoz, korábban az Ajax utánpótlásában (2005–2011) nevelkedett.

A suriname-i útlevéllel is rendelkező futballista az idény végéig 16 tétmeccsen három gólt és egy gólpasszt jegyzett a Tottenhamben, majd nyolc (1+7) és hat (4+2) kanadai ponttal zárta az elmúlt két szezont.

Bergwijn a hírek szerint harmincmillió euróért vált az Ajax mezére, új klubjánál ötéves szerződést kötött, az orvosi vizsgálaton csütörtök reggel esik át.

Steven Bergwijn has signed his five year contract as new Ajax player. It's all done after yesterday's agreement with Tottenham for €30m. ** #Ajax

Medical completed in the morning, now just waiting for club statement.

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 6, 2022

Az amszterdamiak az utóbbi években kifejezetten jó vásárokat csináltak a PL-ből szerzett játékosokkal, Dusan Tadicsért 2018 nyarán 13,7 millió eurót fizettek, ő ezt az elmúlt négy évben 182 kanadai ponttal (91 gól, 91 gólpassz) busásan meghálálta, Daley Blind ugyancsak ekkor tért vissza 16 millióért a Manchester Unitedtől (a védelem stabilizálása mellett tíz gólt és tizenegy gólpasszt is betett a közösbe), 2021 januárjában pedig 22,5 millió euróért Sébastien Hallert szerződtették, aki 65 tétmeccsen 63 kanadai pontot (47 gól, 16 gólpassz) hozott össze.

Az Ajaxra rá is fér egy kis vérfrissítés, hiszen a nyáron távozott már Ryan Gravenberch (18,5 millió euró) és Nusszer Mazraui (ingyen) a Bayern Münchenhez, André Onana (ingyen) az Interhez, a már említett Haller pedig Dortmundban folytatja pályafutását

(Borítókép: Ian Walton / PA Images via Getty Images)

Rovatok