Index Vakbarát Hírportál

Korábbi Juventus-játékos lett a Pestszentimre vezetőedzője

2022. július 8., péntek 10:07

Davide Lanzafame, a labdarúgó NB I kétszeres gólkirálya lett a Budapest-bajnokság első osztályában szereplő Pestszentimre SK vezetőedzője.

A hírt csütörtökön Lévai István Zoltán, a Fidesz–KDNP pestszentlőrinc-pestszentimrei választókerületi elnöke jelentette be a közösségi oldalán, majd a klub is megerősítette. Lanzafame már meg is tartotta első edzését, ahol a klub Facebook-oldala szerint az ismerkedés és a nyelvleckék kerültek előtérbe, de hőségből és tempóból sem volt hiány. Az 1908-ban alapított klubnál csak Mister Lanzának becézik az újdonsült edzőt.  

A 35 éves olasz tréner öt csapatban – köztük a Juventusban is – játszott hazája élvonalában, majd először 2013-ban szerepelt a Budapest Honvédban, ahova 2016-ban visszatért, és bajnoki címre vezette a kispestieket. Ezt követően 2018-ban egy idényre a Ferencvároshoz igazolt, amellyel szintén bajnoki aranyérmet nyert, majd másodszor is visszatért a Honvédhoz, amellyel elhódította a Magyar Kupát. Mindkét magyarországi klubjával egyszer-egyszer lett gólkirály.

Pályafutása végén előbb a török másodosztályú Adana Demirsport, majd az olasz Vicenzát erősítette.

Kapcsolata nem új keletű a Pestszentimrei SK-val, ugyanis tavaly május végén, amikor Magyarországra látogatott, a klub U19-es csapatának vendége volt, a Szent István SE elleni meccs után angol nyelven elmondta az észrevételeit, a meccs szünetében pedig a PSK-ban focizó kisebb gyerekek játékába is beszállt.

MTI/Index

(Borítókép: Victor Obinna [b] és Davide Lanzafame [j] 2013-ban. Fotó: Giuseppe Bellini / Getty Images)

Rovatok