Index Vakbarát Hírportál

Anglia volt a terv, de nem oda igazolt Ádám Martin

2022. július 11., hétfő 11:21

Ádám Martin, az NB I előző idényének gólkirálya a Paksi FC-ből a dél-koreai élvonalba, az Ulszan Hyundai FC-hez igazol.

A Paksi FC honlapján jelentette be, hogy Ádám Martin, a csapat NB I-es gólkirálya a dél-koreai élvonalba, az Ulszan Hyundai FC csapatába igazol. Szerződése 2026-ig szólt, melyből a Paks tájékoztatása alapján kivásárolta a dél-koreai klub. Ádám Martint sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban Olaszországból, Lengyelországból, az Egyesült Államokból és Angliából is keresték. Utóbbi lett volna az álom a 27 éves labdarúgónak. 

Mindig is az angol labdarúgás volt a kedvencem, ahol a fizikai erő dominál, és én is a testi adottságaimat próbálom kihasználni a kapu előtt. Ha nem is a Premier League-ben, de egy másodosztályú klubban, a Championshipben el tudnám képzelni magam

nyilatkozta korábban az Indexnek. 

Nagyon sokat köszönhetek Paksnak, a legjobb döntés volt karrierem során, hogy két éve ide igazoltam. Egy ilyen tavalyi szezon után azonban jött egy olyan szakmai lehetőség, amivel ilyenkor élni kell. Kiváló bajnokság jó csapatánál próbálhatok tovább fejlődni, de mindig meleg szívvel fogok visszagondolni Paksra. Mindent hálásan köszönök a klub valamennyi munkatársának és a szurkolóknak egyaránt

– idézi a Paksi FC honlapja a támadót. 

Ádám az NB I 2021/2022-es szezonjában összesen 31 gólt szerzett, minden ellenfélnek betalált. Ezzel a teljesítménnyel Marco Rossi figyelmét is felkeltette, a Paks elbúcsúzó csatára immáron hatszoros válogatottnak mondhatja magát. 

Papp Gábor, a játékos ügynöke az M1 aktuális csatornának hétfőn elmondta: Európából olyan írásos ajánlat nem érkezett a futballistáért, amely mind szakmailag, mind anyagilag versenyezni tudott volna a dél-koreaiak ajánlatával.

Az Ulszan Dél-Koreán belül az egyik legerősebb klub, minden évben dobogón van. Ha minden jól megy, idén is bajnoki címmel zárja a szezont, ebben már próbál nekik segíteni Martin is

– fogalmazott Papp Gábor, hozzátéve, hogy egyelőre még intézik a vízumot Ádámnak, aki a tervek szerint a hét végén, vagy a jövő hét elején utazik majd a Távol-Keletre.

A cél az, hogy a csatár stabil kezdő legyen új csapatában, és a bajnoki cím megszerzése után az ázsiai Bajnokok Ligájában is jól teljesítsen – hangsúlyozta a menedzser. Papp Gábor kiemelte, hogy a dél-koreai gyors, fizikális bajnokság, csupa olyan képességet igényel, amelyben Ádám Martinnak fejlődnie kell ahhoz, hogy még többet játszhasson a válogatottban - ez volt a fő szempont a klubválasztásnál.

A játékosügynök az üzlet anyagi részleteit nem közölte, mint ahogy azt sem, hogy Ádám Martin mennyi időre írt alá. Annyit azonban megjegyzett, hogy ha a futballista egy naptári éven belül 15-20 gólt tudna szerezni a dél-koreai élvonalban, az szerinte jövő ilyenkor lehetőséget teremtene számára egy újabb szintlépésre.

Az Ulszan Hyundai FC kétszeres bajnok hazájába, és az ázsiai Bajnokok Ligáját is kétszer nyerte meg. A jelenleg is zajló bajnokságban a tabella élén áll öt pont előnnyel a másodikhoz képest. Ádám Martin értékét a transfermarkt.de június 7-én 900 ezer euróra becsülte, a Nemzeti Sport információi szerint a dél-koreai csapat ennél jóval magasabb összegért vásárolta meg a magyar gólkirályt. 

A dél-koreai bajnokságban listavezető Ulszannak már van egy magyar játékosa a korábbi zalaegerszegi Koszta Márk személyében.

(Borítókép: A magyar válogatott tagja, Ádám Martin a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 13-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok