Index Vakbarát Hírportál

Halálos fenyegetéseket kapott, a családja nélkül tért vissza Münchenbe a Bayern sztárja

2022. július 13., szerda 09:49

Lengyel és német lapok is arról cikkeznek, a közösségi felületeken kapott halálos fenyegetések miatt aggódva Robert Lewandowski a családja nélkül tért vissza Münchenbe a nyári szabadsága után. A lengyel játékos az előző idény végén közölte, el akarja hagyni a Bayern Münchent, ám a klubvezetők egyelőre hallani sem akarnak a távozásáról. A sajtóban történt nyílt üzengetés pedig alaposan felkorbácsolta az indulatokat a lengyel klasszis körül.

„Robert mindig is számíthatott a Bayern-drukkerek támogatására és nagyon tiszteli őket, ám a róla megjelent hazugságok olyan reakciókat váltott ki egyesekből, amelyek rendkívül aggasztóak, különösen, ha az ember családjáról van szó” – idézi a Bild Tomasz Zawislakot, a támadó közeli barátját.

A Lewandowski marketingeseként is dolgozó Zawislak kezeli a játékos közösségi felületeit is, így első kézből tapasztalhatta, mekkora hullámokat korbácsolt a támadó körül az elmúlt hetek huzavonája.

„A szurkolók nem tudják, valójában milyenek voltak a Robert és a klubvezetés közti tárgyalások. Ami eljutott hozzájuk, az egyoldalú és gyakran erősen torz képe csak a valóságnak” – tette hozzá az elfogulatlansággal aligha vádolható Zawislak.

A csatárt állítólag a Barcelona vinné, ám a Bayern eddig minden ajánlatot visszautasított. A német sajtóban megjelentek szerint a katalánok legutóbb már 50 millió eurót ígértek a 33 éves játékosért, ám mivel ezt az összeget több részletben fizették volna ki, a bajorok ismét csak nemet mondtak. Állítólag a komoly adósságtengerben úszó gránátvörös-kékeknek oda is szúrt a müncheni vezetőség, kijelentve, már csak azért sem tartják elfogadhatónak, hogy 3-4 éves távlatban törlesszenek a lengyel játékjogáért, mert „nem hiszik”, hogy a Barcelona az utolsó részletek esedékességekor még létezni fog.  

A német rekordbajnoknál 2014 óta futballozó, azóta a többi között nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját is nyert csatár 375 tétmeccsen 344 gólt és 72 gólpasszt számlál müncheniként.

Lewandowskinak két kislánya van, Klara 5, Laura 2 éves.  

(Borítókép: PressFocus / MB Media / Getty Images)

Rovatok