Index Vakbarát Hírportál

Idehaza elképzelhetetlen ok miatt nem ülhet le új csapata kispadjára Wayne Rooney

2022. július 13., szerda 09:12

Wayne Rooney-t nevezték ki az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő DC United vezetőedzőjévé – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Hiába a megállapodás, az angol szakember bemutatkozására egyelőre várni kell: a washingtoni klub bejelentése szerint a megbízott edzőként dolgozó Chad Ashton irányítja a csapatot addig, amíg Rooney megkapja a munkavállaláshoz szükséges vízumot – olvasható az MTI cikkében.

A 36 éves tréner játékosként 2018 és 2020 között futballozott a DC Unitedben, majd az angol Derby County játékos-edzője, később vezetőedzője lett. Rooney tavaly januártól irányított a Derbynél, amely a legutóbbi szezonban pénzügyi gondokkal küzdve végül kiesett a másodosztályból.

Az 53 góllal az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa júniusban jelentette be, hogy lemond a Derby County vezetőedzői posztjáról – emlékeztetett a hírügynökség.

Rooney játékosként a Manchester Uniteddel öt angol bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját is nyert, a Vörös Ördögök színeiben 253 gólt szerzett 2004 és 2017 között.

A DC United az MLS Keleti konferenciájának utolsó előtti helyén áll, 17 meccsen csupán 17 pontot szerzett.

Rovatok