Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona Amerikában ütötte ki David Beckham csapatát

2022. július 20., szerda 11:13 | aznap frissítve

A spanyol bajnoki rajtra készülő FC Barcelona az Egyesült Államokban edzőtáborozik, ahol első meccsén 6–0-ra kiütötte az Inter Miami együttesét.

A korábbi klasszis, David Beckham alapította egyesületnek esélyt sem adott a Barca, amely már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert. A Leedstől szerződtetett brazil Raphinha most mutatkozott be a csapatban, debütálása pedig nagyszerűen sikerült: az első és a harmadik találatot ő készítette elő, a második gólt pedig ő maga szerezte.

A katalánok mestere, Xavi a szünetben sort cserélt, Gavi, Memphis Depay és Ousman Dembelé révén azonban a második játékrészben is hármat lőtt a gránátvörös-kék alakulat, amely végül 6–0-ra nyert.

A Bayern Münchentől érkező Robert Lewandowski egyelőre még nem játszott.

Az igazolásokon nem látszik a válság

Raphinha és Lewandowski játékjogáért a Barcelona több mint 100 millió eurót fizetett, amely a klub körüli gazdasági helyzetet tekintve kissé meglepő. Hogy pontosan milyen nehézségekkel küzd az alakulat, azt ebben a cikkünkben Szabados Gábor sportközgazdásszal részleteztük.

A két támadón kívül már a védelmét is erősítette az alakulat, a védekező középpályás Franck Kessié a Milántól, Andreas Christensen pedig a Chelsea-től érkezett, igaz ők ingyen, mivel mindkét futballista szerződése lejárt korábbi csapatánál.

Az Egyesült Államokban még négy meccs vár a Barcára, legközelebb például az ősi rivális Real Madrid ellen, ezen kívül a Juventus, a New York Red Bull és a mexikói U.N.A.M. lesz Xaviék ellenfele.

A La Liga első fordulójában pedig augusztus 13-án szombaton a Rayo Vallecano elleni hazai bajnokival kezdi majd az előző szezont a második helyen záró együttes.

(Borítókép: Ousmane Dembelé a Barcelona FC  Inter Miami elleni meccsén 2022. július 19-én. Fotó: Michael Reaves / Getty Images)

Rovatok