Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona közel áll a világ egyik legértékesebb védőjének szerződtetéséhez

2022. július 25., hétfő 15:51

Fabrizio Romano információi szerint a Barcelona egy karnyújtásnyira van már csak attól, hogy megszerezze a világ egyik legértékesebb védőjét, a francia válogatott Jules Koundét.

A jelenleg a Sevilla kötelékébe tartozó Koundé piaci értéke hatvanmillió euró, amivel a világ ötödik legértékesebb védője a mértékadó Transfermarkt adatai alapján. Sokáig úgy tűnt, hogy a francia válogatott védőt a Chelsea szerződteti, de közbeszólt a katalán csapat, amelyet Koundé sokkal jobban preferál, mint a londoniakat.

A futball berkein belül az egyik legmegbízhatóbb forrásként számontartott Fabrizio Romano szerint mindössze egy karnyújtásnyira vannak a felek a végső megállapodástól, miután a személyes feltételekben már megegyeztek, és a Chelsea is egyre jobban kezd letenni az üzlet megvalósulásáról.

Koundé sevillai évei alatt az európai labdarúgás egyik legkiválóbb középső védőjévé nőtte ki magát, így régóta nem volt kérdés, hogy távozik a spanyol klubtól, de a jelek szerint országon belül marad, és a katalánoknál folytatja. A 23 éves hátvéd a katalánok ötödik komolyabb nyári igazolása lehet, miután többek között Robert Lewandowski is Barcelonába tette át a székhelyét Münchenből 45 millió euróért cserébe. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok