Index Vakbarát Hírportál

A Liverpoolé lett az új angol fociidény első serlege

2022. július 30., szombat 20:39

A Liverpool 3–1-re jobbnak bizonyult a Manchester Citynél szombaton, így idén megnyerte az angol labdarúgó-szuperkupát (Community Shield).

A Leicesterben rendezett összecsapáson Trent Alexander-Arnold 21. percben összehozott találatával szerzett vezetést a Liverpool, a manchesteriek Julián Álvarez révén a 70. percben egyenlítettek. Mohamed Szalah a 83. percben büntetőből ismét a Liverpoolt juttatta vezetéshez, majd a 92. percben a City nyári sztárigazolása, a norvég Erling Haaland talált a kapuba, de les miatt elmaradt az újbóli egyenlítés. Az összecsapást végül Darwin Núnez egy perccel később szerzett gólja zárta le – foglalta össze a történéseket a Magyar Távirati Iroda.


Az FA-kupa-címvédő Liverpool 16. alkalommal nyerte meg a szuperkupát – ezt megelőzően 2006-ban sikerült –, a bajnok Manchester City hat győzelme mellett nyolcadszor maradt alul, és 2021-hez hasonlóan idén sem jött össze, hogy a szuperkupa megszerzésével kezdje a szezont.

A Liverpool ezzel a győzelemmel visszavágott a Manchester Citynek a 2019-es vereségért, akkor 1–1-es eredményt követően utóbbi a tizenegyespárbajjal hódította el a kupát – idézte fel az MTI.

LABDARÚGÁS
ANGOL SZUPERKUPA (COMMUNITY SHIELD)
Liverpool–Manchester City 3–1 (1–0)

(Borítókép: Mohamed Szalah a trófeával. Fotó: Tony Obrien / Reuters)

Rovatok