Index Vakbarát Hírportál

Szerződést hosszabbított a Liverpool támadója

2022. augusztus 2., kedd 14:37

Új, öt évre szóló szerződést kötött a Liverpoollal Diogo Jota – számolt be az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényének ezüstérmese.

A portugál válogatott támadó 2020-ban a Wolverhamptontól érkezett az Anfieldre, eddig 85 tétmeccsen kapott lehetőséget, és 34 gólt szerzett.

„Rendkívül büszke vagyok. Két éve csatlakoztam a klubhoz, és azt hiszem, sikerült fontos játékossá válnom. Ez a mostani szerződés is azt mutatja, hogy hosszú távon látnak bennem perspektívát a csapatnál, ami rendkívül imponáló futballistaként” – nyilatkozta a támadó, aki az idény elején még valószínűleg nem lesz bevethető, miután júniusban a portugál válogatottnál megsérült.

Jota új megállapodása 2027-ig érvényes. Esetleges kivásárlási záradékról a beszámolóban nem esik szó, ahogyan a futballista fizetéséről sem, ám sajtóhírek szerint jóval heti kétszázezer font fölötti összegről van szó.

A 27-szeres válogatott játékos másfélszeresére nőtt, mióta a Poolban futballozik, jelenleg hatvanmillió euróra becsülik őt a Transfermarkt statisztikusai.

Jürgen Klopp együttese anno 47,5 millió fontot fizetett ki érte a Wolvesnak.

Rovatok