Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros eladta ukrán sztárjátékosát a Sahtar Donecknek

2022. augusztus 5., péntek 14:20

Az Index információi szerint a Ferencváros értékesítette Olekszandr Zubkov játékjogát. Az ukrán szélső hazatér, és a Sahtar Doneck csapatában folytatja pályafutását. A zöld-fehér együttes jelentős profitot tudhat magáénak az üzletből.

2020 júliusában érkezett a magyar rekordbajnokhoz Olekszandr Zubkov, akkor 1,5 millió euróért cserébe. Ferencvárosi pályafutása során 73 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, 15 góllal és 12 gólpasszal megörvendeztetve a zöld-fehér drukkereket.

Zubkovval a Ferencváros három bajnoki elsőséget és egy Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett. A 26 éves ukrán szélső piaci értéke jelenleg 1,8 millió euró, de az idei nemzetközi kupaidényre nem nevezte be a ferencvárosi csapat, így sejthető volt, hogy hamarosan távozik a magyar fővárosból. Lapunk információi szerint a hivatalos bejelentés már csak órák kérdése, 

ZUBKOV VISSZATÉR A SAHTAR DONECK CSAPATÁHOZ, AZONBAN kétMILLIÓ EURÓÉRT CSERÉBE, ÍGY JELENTŐS PROFITOT IS MAGÁÉNAK TUDHAT A FERENCVÁROS AZ ÜZLETBŐL. 

Nem ez az első ilyen üzlet, amikor profittal értékesítenek labdarúgókat a zöld-fehérek. Ilyen volt például tavaly Myrto Uzuni értékesítése is, amikor 1,8 millió euróért vásárolták az albán játékost, de a Granada már négymillió eurót fizetett érte. Mohamed Bešić eladása is profitos üzlet volt, mivel a bosnyák középpályást 2014-ben 4,8 millió euróért adták el az angol élvonalbeli Evertonnak, miután két évvel korábban ingyen érkezett a Hamburgtól.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok