Index Vakbarát Hírportál

Ilyen gyönyörű városban rég voltam – nyilatkozta a Qarabag edzője

2022. augusztus 9., kedd 15:23

Gurban Gurbanov vezetőedző szerint sok gyakorlás, hit és munka van a Qarabag elmúlt nyolc évben elért sikerei mögött, de most csak a Ferencváros elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőre koncentrál, mert a keddi visszavágón nagy küzdelem vár a játékosaira – írja az MTI.

Ilyen gyönyörű városban rég voltam, ráadásul ebben a stadionban játszani nagy öröm lesz mindkét csapat számára. Tudom, hogy nagyon erős csapattal találkozunk, ennek ellenére bízunk a jó eredményben. Az FTC minden poszton erős, de számunkra örömteli, hogy ilyen minőségi ellenfeleink vannak ebben a sorozatban

– kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Gurban Gurbanov, a Qarabag vezetőedzője. 

Gurbanov a kollégájáról, a magyar bajnokot irányító Sztanyiszlav Csercseszovról úgy szólt, hogy nagyon tiszteli, és kifejezetten jó embernek tartja.

Az évek során hozzászoktunk a hosszú utazásokhoz, így már nincs hatással a játékra

– válaszolt az MTI érdeklődésére Gurbanov, akinek csapata sorozatban nyolcszor jutott el valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. 

Az első mérkőzésen hiányzó négy játékosunk közül Richard Almeida és a brazil Kady Borges visszatér az eltiltást követően, de továbbra sem számíthatok a csapatkapitány Makszim Medvegyevre és a kolumbiai Kevin Medinára

– számolt be az edző a visszatérő és kimaradó játékosokról. 

A szakember arról is beszélt, hogy a visszavágókon a hatékony elemző munkának köszönhetően jobban szokott teljesíteni az együttese, mint az első felvonásokon. Szerinte ezúttal is minden részletre oda kell figyelni a pályán, mert nagy stratégiai küzdelem lesz.

A mostani párharc keddi visszavágója – amelyet az M4 Sporton nézhet vagy az Indexen is követhet percről percre – 20 órától összesítésben 1–1-es állásról indul a Groupama Arénában. A párharc győztese a BL-selejtező utolsó fordulójába jut, ahol a cseh Viktoria Plzen és a moldovai Sheriff Tiraspol párharcának továbbjutójával találkozik. A vesztes átkerül az Európa-liga-selejtező utolsó fordulójába, ahol az ír Shamrock Rovers, valamint az északmacedón Skupi összecsapásának győztesével találkozik.

Az már eldőlt, hogy mindkét csapat csoportkörben szerepelhet ebben az idényben, legrosszabb esetben – két vesztes párharc esetén – a Konferencia-ligában.

Rovatok