Index Vakbarát Hírportál

Óriási bajban a Barca, továbbra sem tudta regisztrálni Lewandowskiékat

2022. augusztus 12., péntek 13:32

Egy nappal a bajnoki rajt előtt még nincs játékengedélye Robert Lewandowskinak, az FC Barcelona júliusban szerződtetett futballsztárjának, sem a nyáron igazolt többi új játékosnak.

A 2022/23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi állás szerint a Bayern Münchentől érkezett lengyel klasszis nélkül. A súlyos adósságokat felhalmozott Barca – amely egy hete 60 ezer szurkoló előtt mutatta be Lewandowskit  ugyanis továbbra sem teljesítette a La Liga pénzügyi fair playre vonatkozó előírásait, pedig nemrég még a klubvagyon egy részét is értékesítette, valamint az audiovizuális stúdiójának közel 25 százalékát (utóbbit 100 millió euróért).

A vezetőség már a televíziós jogok egy részét is eladta. Felmerült Frenkie de Jong eladása vagy fizetésének a csökkentése is, de a holland válogatott középpályás egyikbe sem egyezett bele.

Ha az új játékosok – Lewandowski mellett Jules Kounde, Raphinha, Andreas Christensen és Franck Kessie  regisztrálása nem történik meg a nyári átigazolási időszak végéig, azaz szeptember 1-ig, akkor az érkezők a téli átigazolási időszakig nem küldhetők pályára.

A 33 éves Lewandowskit közel 50 millió euróért vásárolta ki a Barcelona müncheni szerződéséből, amely jövő nyáron járt volna le. A lengyel csatár nyolc év után távozott a bajoroktól, a klub és a Bundesliga történetének egyik legjobb góllövőjeként.

Frissítés: megoldódni látszik a próbléma, hogy pontosan hogyan, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(Borítókép:  Eric Alonso / Getty Images)

Rovatok