Index Vakbarát Hírportál

Nem alszom vele – mondta Guardiola arról, hogy Haaland hogyan kezeli a nyomást

2022. augusztus 13., szombat 22:00

A Manchester City edzője, Pep Guardiola szerint jó kérdés, hogy a csapat új bomba igazolása, Erling Haaland hogy kezeli a nyomást.

Pep Guardiola eddig meggyőzőnek nevezi Erling Haaland nyugodságát az edzéseken, de azt is megjegyezte, hogy nehéz dolga van a norvég fiatalnak. 

Nem alszom vele

– viccelődött Guardiola, amikor arról beszélt, hogy nehéz felmérni, hogy hogyan viseli a nyomást Haaland – írja a Daily Mail.

A nyár legizgalmasabb igazolása, a norvég Erling Haaland két gólt szerzett debütálómérkőzésén a West Ham United ellen. A Liverpool ellen azonban kihagyott egy komoly helyzetet. Nem is véletlen, hogy a Manchester City sajtótájékoztatói mostanában rendre róla szólnak. 

Nem lakunk együtt, szóval nem tudom, hogyan kezeli a stresszt. Ugyanakkor az edzéseken látom, hogy eddig mindig nyugodt volt

– osztotta meg gondolatait Guardiola. 

A Manchester City edzője arról is beszélt, hogy tudja, milyen nehéz dolga van Haalandnak. Ha nem lő gólt, a szurkolók egy része egyből támadja a norvégot. 

A Manchester City a második fordulóban 4–0-ra verte a Bournemoutht, Erling Haaland mindössze nyolcszor ért labdához a 74 perc alatt, amit a pályán töltött. Két sikeres passzt adott, melyből egy a kezdőrúgás, egy pedig gólpassz volt. 

(Borítókép: Erling Haaland a Bournemouth elleni mérkőzésen. Fotó: Clive Brunskill / Getty Images) 

Rovatok