Index Vakbarát Hírportál

Itt a lista, ezt a 22 játékost vetheti be a Barcelona az idénynyitón

2022. augusztus 13., szombat 16:19

Az FC Barcelona hivatalos honlapján tette közzé azt a 22 fős játékoskeretet, amely az esti, Rayo Vallecano elleni bajnokira készül a spanyol élvonal (La Liga) 1. fordulójában. Ezzel hivatalosnak tekinthető a korábbi sajtóinformáció: az utolsó pillanatokban sikerült az öt nyári igazolás közül négyet is regisztrálni.

 

A meccskeret tagja lesz Robert Lewandowski, Andreas Christensen, Franck Kessié és Raphinha is. Az egyetlen kimaradó az újoncok közül a Sevillától 50 millió euróért megvásárolt Jules Koundé. A francia bekk egyelőre a La Liga hivatalos honlapján elérhető – csak engedélyezett játékosokból álló – keretnek sem a tagja. Regisztrálásához vélhetően újabb játékosokat kell még eladjon a Barcelona.

* SQUAD LIST *#BarçaRayo pic.twitter.com/mO0UxcrsUt

— FC Barcelona (@FCBarcelona) August 13, 2022

Érdekesség, hogy az első fordulóban az a Frenkie de Jong is lehetőséget kaphat Xavi Hernández vezetőedzőtől, aki körül az elmúlt hetekben a leginkább forrtak az indulatok, a spanyol sajtóban megjelent hírek szerint pedig a klubvezetés akár jogi lépésektől sem rettenne vissza, hogy 1.: csökkenteni tudják a jelenlegi fizetését, 2.: kikényszerítsék a távozását. Xavi ugyanakkor korábban úgy nyilatkozott, a szakmai tervei közt szerepel a holland játékos, ám azt is megérti, ha anyagi megfontolásból le kell mondaniuk De Jong további szolgálatairól.

A Barcelona pénteken jelentette be, hogy újabb 100 millió eurós bevételhez jutott, miután eladta a klub tulajdonában álló Barca Studios nevű vállalat 24,5 százalékos részesedését. Szintén az elmúlt 24 óra történése, hogy a katalán együttes kölcsönadta a Valenciának 20 esztendős, saját nevelésű játékosát, Nico Gonzálezt, ezzel újabb fontos eurókat felszabadítva a fizetési keretében.

Bár még Koundé helyzete sem oldódott meg, a spanyol sajtóban máris újabb várható igazolásokról cikkeznek: a védelem bal oldalának megerősítésére kiszemelt Marcos Alonso a goal.com információi szerint már ki is került a Chelsea keretéből, és Spanyolországba utazott, hogy a jövőjéről tárgyaljon a katalánok menedzsmentjével. A másik célpont pedig Bernardo Silva, a Manchester City középpályása lehet – esetében azonban nehéz elképzelni, hogy 70-80 millió eurónál kisebb összegért megszerezhető lenne a játékjoga.

Ehhez, lehet, ezt-azt még ki kell árusítania a Barcelonának...

Rovatok