Index Vakbarát Hírportál

Az előző idény Fantasy-sztárja az angol újonchoz igazolt

2022. augusztus 14., vasárnap 13:23

A Nottingham Forest hivatalos Twitter-csatornáján jelentette be, hogy szerződtette az előző idényt a Watfordnál töltő Emmanuel Dennist.

A Premier League-szezon újonca 2026 nyaráig szóló megállapodást kötött a nigériai válogatott támadóval, aki a 2021–2022-es idény végén kiesett Watfordtól érkezik Robin Hood városába.

Dennis 33 bajnokin tízszer volt eredményes, és további hat gólpasszt is kiosztott az angol élvonal előző szezonjában.

Welcome to Nottingham Forest, Emmanuel Dennis * @dennisblessed42 | #NFFC

— Nottingham Forest FC (@NFFC) August 13, 2022

A Transfermarkt által közzétett adatok szerint Dennisen több mint 10 millió eurós haszonnal adott túl a londoni klub: egy éve mindössze 4 millióért vették meg a Club Brugge-től, míg a mostani egyezség 14,8 milliós átigazolási díjról szól.

Dennis a tavaszi idény egyik legnagyobb sztárja volt a Premier League Fantasy-játékában mint kiemelkedő ár-érték arányú támadó.

A Nottingham egy másik érkezőt is bejelentett: a szenegáli válogatott védő, Cheikhou Kouyaté ingyen érkezett, miután júliusban kifutott a szerződése előző klubjánál, a Crystal Palace-nál. A 32 éves játékos 2024 nyaráig kötelezte el magát a Forestnél.

Az 1978-ban angol bajnok, a rákövetkező két esztendőben Bajnokcsapatok Európa-kupáját – a Bajnokok Ligája elődjét – megnyerő Nottingham legutóbb az 1998–1999-es idényben szerepelt az angol élvonalban.

Visszajutásuk kalandos történetéről itt olvashat!

Rovatok