Index Vakbarát Hírportál

Dán hátvédet igazolt a Vidi az FTC-től kapott négyes másnapján

2022. augusztus 15., hétfő 18:17

A korábbi U21-es válogatott dán védő, Kasper Larsen az idény végéig a Mol Fehérvár futballistája lesz – jelentette be a klub hivatalos honlapja, miután megszületett az egyezség az Odensével.

A dán élvonalban 137, a hollandban 47 meccses tapasztalattal rendelkező, kellően rutinos és kifejezetten magas játékost szerzett meg egy évre, kölcsönben a Mol Fehérvár Kasper Larsen személyében – derül ki a klub által közzétett hírben.

A 29 éves, 192 centiméter magas középhátvéd 1993. január 25-én született a dániai Odensében. Szülővárosa csapatának utánpótlásában kezdte pályafutását, a dán Szuperligában a 2011–2012-es idényben mutatkozott be, első fél évében rögtön nyolc bajnokin lépett pályára, majd 2015 tavaszán kölcsönbe a kazah FC Astanához igazolt. Később a holland Groningen, majd a svéd Norrköping légiósa lett, onnan került vissza 2020 januárjában a nevelőegyesületéhez.

Larsen az előző idényben 22 bajnokin jutott szóhoz Dániában, ezeket egy kivétellel végig is játszotta. A mostani idényben öt forduló alatt háromszor volt kezdő, egyszer csere, s csak a legutóbbi, Bröndby elleni bajnokin nem vetették be. Könnyen lehet, hogy azért nem, mert már biztos volt a távozása, s nem szerettek volna a dánok az utolsó pillanatban egy esetleges sérülést kockáztatni.

A bekk az Olaszországba szerződött Adrian Rus helyét veheti át Michael Boris keretében. Mint Sallói István, a Vidi sportigazgatója elárulta: kulcskérdés volt, hogy minél magasabb középhátvédet tudjanak igazolni, s lehetőleg olyat, aki játékban van, azaz a fizikai állapotára sem lehet panasz, azonnali segítséget nyújthat a csapatnak. „Ezeket figyelembe véve döntöttünk Kasper Larsen leigazolása mellett, abban bízva, hogy gyorsan be fog illeszkedni a csapatba, hiszen formában van, így növeli a vezetőedző variációs lehetőségeit a védelemben" – idézte a sportvezetőt a molfehervarfc.hu.

A fehérvári védelemre rá is fér az erősítés, az FTC vasárnap este komolyabb megerőltetés nélkül rúgott egy négyest a csapatnak.

A piros-kékek legközelebb csütörtökön lépnek pályára, az Európa-liga selejtezőjében a német élvonalban szereplő 1. FC Köln lesz az ellenfelük. A párharc idegenben kezdődik, majd a jövő heti visszavágót rendezik Székesfehérváron.

Rovatok