Index Vakbarát Hírportál

Ez a csapat Cristiano Ronaldo utolsó esélye?

2022. augusztus 18., csütörtök 15:45

Közeledünk a nyári átigazolási időszak végéhez, és továbbra sem tudjuk, mi lesz Cristiano Ronaldo sorsa – most azonban úgy tűnik, a Dortmund az utolsó esélye.

Mint ismert, a portugál sztár elengedését kérte a Manchester Unitedtől, miután a csapat csak a hatodik helyen zárta az előző idényt, így nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

Márpedig az ötszörös aranylabdás a 20. BL-idényét szeretné egyhuzamban megkezdeni, amire még senki nem volt képes. 

Ennek érdekében ügynöke, a hírek szerint Jorge Mendes nagy erőkkel ajánlgatta őt Európa topklubjainak, de eddig rendre kosarak érkeztek.

A napokban már a Fenerbahcét is szóba hozták, ezt amúgy Cristiano Ronaldo jó barátja, a török csapatot edző Jorge Jesus maga zárta rövidre, mondván, a korábban a Real Madridot és a Juventust is erősítő támadó a top 5 ligában kívánja folytatni pályafutását. 

Ez egyben kizárja nevelőklubja, a Sporting CP lehetőségét is, Ben Jacobs, a CBS Sport újságírója pedig arról számolt be, hogy Rúben Amorim vezetőedző sem érdeklődött túlzottan az esetleges visszatérés iránt, így ilyen opció valójában sosem volt.

Jacobs hozzáteszi, hogy az Atlético Madridra semmi esély sincs (alapból kevés sansz volt korábbi realosként Diego Simeone ultradeffenzív sémájában…), jelenleg pedig úgy véli, hogy a Dortmund az utolsó lehetőség arra, hogy Cristiano Ronaldo nyáron távozzon az új kiírásban két forduló után pont nélkül sereghajtó Manchester Unitedtől.

(Borítókép: John Walton / PA Images via Getty Images)

Rovatok