Index Vakbarát Hírportál

Beigazolódtak a pletykák, a Real Madrid kulcsjátékosa a Man. Unitedhez igazol

2022. augusztus 19., péntek 13:15

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti is megerősítette az elmúlt napok híreit, miszerint Casemiro a Manchester United csapatánál folytatja pályafutását. A brazil középpályás hosszú távú szerződést ír alá a manchesteriekkel.

A 30 éves középpályás még 2015 nyarán érkezett Madridba a Porto csapatától. Madridi pályafutása alatt számtalan sikert elért a klubbal, többek között ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját, háromszoros spanyol bajnoknak mondhatja magát, a Spanyol Kupában is győzedelmeskedett egy alkalommal, míg a klubvilágbajnokság trófeáját háromszor emelhette a magasba. Így nem túlzás, ha azt mondjuk: mindent megnyert a Real Madriddal. 

A hírek szerint éppen emiatt is volt nyitott Casemiro a klubváltásra, amelyet ő maga szorgalmazott, és mivel van olyan jó kapcsolatban a madridi klub vezetőivel, Florentino Pérezék nem akadályozták meg a távozását. A brazil válogatott középpályás új motivációk, új kihívások elé néz a szigetországban. 

Na meg persze azt sem lehet elfelejteni, hogy

a United megduplázza Casemiro madridi bérét, egészen pontosan hetente 350 ezer fontot kereshet új csapatánál, amivel rögtön a Premier League negyedik legjobban fizetett játékosává válik.

Sajtóinformációk szerint a vételár 60 millió euró lesz, ami különböző kritériumok teljesülése esetén további 10 millió euróval gyarapodhat. 

Carlo Ancelotti úgy fogalmazott brazil középpályása távozásáról, hogy sajnálja eligazolását, de el kell fogadniuk a döntését, miszerint Casemiro új kihívások elé akar nézni pályafutásában. 

Innen már nincs visszaút, Casemiro meghozta döntését, és véget ért pályafutása klubunknál. Annak ellenére, hogy eligazol, minőségi játékosaink vannak pótlására. Mindössze tegnap realizáltam, hogy Casemiro elhagyja a csapatot, de ennek ellenére nem változnak terveink, minden trófeáért harcba fogunk szállni. A csapattársak is megértik és elfogadják Casemiro döntését

– mondta az olasz vezetőedző pénteki sajtótájékoztatóján. A Real Madrid szombat késő este a Celta Vigo vendége lesz a spanyol bajnokság második fordulójában, ezen a mérkőzésen már nem lesz tagja a keretnek Casemiro. 

A klubok hivatalos bejelentésére azonban még várni kell.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok