Index Vakbarát Hírportál

Többet költöttek nyáron az angol klubok, mint a többi topliga csapatai összesen

2022. augusztus 19., péntek 12:45

Elképesztő összegeket költöttek nyáron játékosok igazolására az angol élvonalbeli klubok, amivel meg is dőlt a 2017-es rekord, mikor összesen 1,43 milliárd fontot szórtak szét új labdarúgókra a szigetország csapatai.

Idén nyáron a számláló már 1,47 milliárd font összköltségnél jár – ennyi pénzt költöttek idén a Premier League csapatai új játékosokra az átigazolási időszakban. Ez az adat azért is megdöbbentő, mivel ha szemügyre vesszük az olasz, spanyol és német élvonal klubjainak együttes költését, az az összeg sem éri el az angol élvonal költségeit. 

A spanyol LaLiga csapatai eddig 371 millió fontot, a német Bundesliga klubjai 424 millió fontot költöttek a nyáron, míg az olasz Serie A-ban szereplő csapatok 559 millió font összköltséget számlálnak. 

Többek között a szigetországban ez a brutális szám olyan igazolásoknak köszönhetően jött össze, mint például Erling Haaland és Kalvin Phillips szerződtetése a Manchester Cityhez, aminek költsége átlépte a 100 millió eurót. Vagy említhetnénk a Chelsea csapatát is, a londoni kékek 65 millió euróért cserébe igazolták le a Brighton szélső védőjét, Marc Cucurellát. Az egyetlen élvonalbeli csapat, amelyik idén még nem költött új játékosokra, az a Leicester City. 

A nemzetközi átigazolási piac augusztus végén zárul, addig az előbb említett összegek még bőven növekedhetnek. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok