Index Vakbarát Hírportál

Tizennyolc éve nem látott olyat London, mint most

2022. augusztus 20., szombat 20:49

Az Arsenal 3–0-s győzelmet aratott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) újonca, a Bournemouth otthonában. A londoni együttessel tizennyolc év után először esett meg, hogy sorozatban három győzelemmel kezdjen egy idényt: Mikel Arteta együttese jó teljesítményének köszönhetően legalább egy napig a PL éllovasa is lesz.

Az Arsenal már a 11. percben kétgólos előnyben volt, mindkét találatot a norvég válogatott Martin Ödegaard szerezte, előbb Gabriel Martinelli, majd Gabriel Jesus átadásából.

A Bournemouth – hazai pálya ide vagy oda – az egész első félidőben képtelen volt helyzetet kialakítani, 26 százalékos labdabirtoklás mellett nemhogy kaput eltaláló probálkozása, de még csak pontatlan lövése, fejese sem akadt.

Szünet után valamelyest feljavult a házigazda játéka, de William Saliba remekül eltalált lövése ismét megfogta az újonc lendületét. A hajrá kezdetén még Gabriel Jesus is a kapuba emelt, de gólját hosszas videózás után les miatt érvénytelenítették. Az utolsó percekben is akadt dolga Mark Travers kapusnak, aki teljesítményével egyértelműen a Bournemouth legjobbja volt ezen az estén. A magabiztos londoni sikert azonban nem tudta megakadályozni... (0–3)

Mikel Arteta csapata a 2022–2023-as kiírás harmadik fordulójában is győzni tudott, legutóbb a 2004–2005-ös idényben történt meg a klub életében hasonló. 

Az igazán meghökkentő az, ha felidézzük az előző idény tabelláját, amelyen az első három forduló után három vereséggel az utolsó helyen állt az Arsenal. Ilyen feltámadásra meg több mint nyolcvan éve nem volt példa Angliában: az 1937–1938-as idényt három zakóval indító Everton volt képes legutóbb arra, hogy egy szezonnal később három győzelemmel kezdjen.

Végül bajnok is lett a liverpooli gárda. 

A többi pályán

Gyorsan hátrányba került, de fordítani tudott a Crystal Palace az Aston Villa ellen. A birminghami vendégcsapat az ötödik percben jutott előnyhöz, utána azonban a londoni gárda háromszor is betalált. A fő érdem a két gólt szerző csatáré, Wilfried Zaháé, aki ugyanakkor kevéssel a második gólja előtt tizenegyest hibázott.

Az újoncok közül a Fulham házigazdaként 2–0–ra vezetett húsz perc játék után a Brentford ellen, aztán 2–2 lett, Aleksandar Mitrovic 90. percben szerzett fejes gólja azonban győzelmet hozott a hazaiaknak. Az élvonalba szintén most visszakerült Nottingham Forest az Everton vendégeként szerzett egy pontot – összegezte a történéseket az MTI.

A Southampton a Leicester City otthonából tért haza győzelemmel.

Az újabb Harry Kane-rekordot hozott Tottenham–Wolverhampton-mérkőzésről itt írtunk bővebben!

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
3. FORDULÓ
Bournemouth–Arsenal 0–3 (0–2)
Crystal Palace–Aston Villa 3–1 (1–1)
Everton–Nottingham Forest 1–1 (0–0)
Fulham–Brentford 3–2 (2–1)
Leicester City–Southampton 1–2 (0–0)
Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 1–0 (0–0)
Vasárnap
15.00: Leeds United–Chelsea
15.00: West Ham United–Brighton
17.30: Newcastle United–Manchester City
Hétfőn
21.00: Manchester United–Liverpool

 (Borítókép: Robin Jones – AFC Bournemouth / AFC Bournemouth / Getty Images)

Rovatok