Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski hivatalosan is megérkezett, de a tökéletes góllal 10 másodpercet késett

2022. augusztus 22., hétfő 07:55

Az előző idényben ezüstérmes Barcelona simán nyert a Real Sociedad vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójának vasárnapi játéknapján – számolt be a Magyar Távirati Iroda. Az Atlético Madrid nem várt pofonba szaladt bele.

A nyáron érkezett lengyel sztár, Robert Lewandowski a 34. születésnapján már a 44. másodpercben vezetéshez juttatta a katalánokat, ám a hazaiak a svéd Alexander Isak révén hamarosan egyenlítettek.

A második félidő elején a Sociedad a fordításhoz is közel járt, sőt, akadt egy végül les miatt érvénytelenített találata is a hazai csapatnak.


Az idényt gól nélküli döntetlennel kezdő Barca bő egy óra elteltével aztán magasabb fokozatba kapcsolt, és Ousmane Dembélé, Lewandowski, valamint Ansu Fati találatával eldöntötte a meccset (1–4).   

Az előző idényben bronzérmes Atlético Madrid meglepetésre kikapott otthon a Villarrealtól, ezzel a 2021–2022-es Bajnokok Ligája-kiírásban elődöntőig menetelt „sárga tengeralattjáró” becenevű csapat maradt hibátlan két forduló után is (0–2). Ilyen együttes már csak négy akad a spanyol élvonalban… 

Az Athletic Bilbao hazai pályán nyert a Gennaro Gattuso vezette Valencia ellen (1–0).

LABDARÚGÁS
SPANYOL LA LIGA
2. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések
Real Sociedad–FC Barcelona 14 (11)
Atlético Madrid
Villarreal 02 (00)
Athletic Bilbao
Valencia 10 (10)

(MTI/Index)

(Borítókép: Robert Lewandowski. Fotó: Vincent West/Reuters)

Rovatok