Index Vakbarát Hírportál

Horrorsérülés az edzésen: sípcsontját törte a római

2022. augusztus 22., hétfő 10:04

Idén már aligha lép pályára az AS Roma nyári szerzeménye, a José Mourinho által Olaszországba csábított Giorginio Wijnaldum. A Bajnokok Ligája-győztes középpályás lábát törte – méghozzá edzés közben.

Az olasz fővárosi klub a hivatalos Twitter-csatornáján közölte a Wijnaldum állapotáról szóló hírt: a holland középpályásnak a jobb sípcsontja tört el a hétvégi tréningen.

Azt egyelőre nem tudni, mennyi időt vehet igénybe a volt liverpooli felépülése, a hét elején újabb vizsgálatok várnak rá, pontos diagnózis csak ezután várható.

A 31 esztendős középpályás a PSG-től került kölcsönbe Mourinho együtteséhez, a Salernitana elleni idénynyitón 12 percet kapott, jó ideig ezek lesznek az utolsó játékpercei.

A holland játékos klubváltásában fontos szerepet játszott a katari világbajnokság, reményei szerint Rómában jóval több lehetőséget kapott volna a bizonyításra, mint Párizsban. Ugyan a pontos diagnózis odébb van, több mint csoda lenne, ha a vb-álom nem ugrott volna számára.

Wijnaldum a Feyenoordnál robbant be, később a PSV, majd onnan eligazolva a Newcastle játékosa lett. A Liverpool 2016-ban 27 millió fontot fizetett ki a játékjogáért, Jürgen Klopp kezei alatt pedig igazi klasszis lett, angol bajnoki címet és Bajnokok Ligája-serleget is nyert a csapattal. A PSG múlt nyáron – angliai szerződése lejártával – ingyen szerezte meg, a francia bajnoknál azonban nem tudott alapemberré válni, hiába játszott 31 bajnokin is, mindössze 1650 percet volt a pályán.

A Roma hétfő este az újonc Cremonese ellen játszik.

(Borítókép: Giorginio Wijnaldum. Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto/Getty Images)  

Rovatok