Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, milyen halálcsoportok alakulhatnak ki a Bajnokok Ligájában

2022. augusztus 24., szerda 11:10

A labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti selejtezői után kialakult az első három kalap csapatainak összetétele, így már lehet játszani a gondolattal, milyen halálcsoportok alakulhatnak ki a csütörtöki sorsoláson.

A negyedik kalap végleges összetétele még kérdéses, mivel szerda este három selejtezőmérkőzést játszanak, de akármelyik csapat kvalifikál a csoportkörbe, egészen biztosan a leggyengébb kalapba kerül a csoportkör sorsolásán. 

Az UEFA szabályai szerint az első kalapba a tavalyi sorozat győztese, az Európa-liga címvédője, valamint a hat legerősebb bajnokság első helyezettje kerül. Mivel jelen esetben spanyol bajnok és a BL-címvédő is a Real Madrid, így az első kalapba még a holland bajnokság címvédője, az Ajax is bekerült. 

A főtábla 32 csapatból áll össze, melyből mindössze hat együttes érkezik a selejtezőből. Az egyik ilyen csapat például a cseh bajnok Viktoria Plzen, miután búcsúztatta a Fradit legyőző Qarabagot.

A szabályok értelmében a csoportkörben azonos nemzetből érkező csapatokat nem lehet egy kvartettbe sorsolni, míg egy európai városban azonos játéknapon nem lehet majd több BL-mérkőzést rendezni. Az Oroszország elleni szankciók értelmében orosz csapat idén sem indulhat európai kupaporondon. A csoportkör első játéknapja szeptember 6-án lesz esedékes, és még a világbajnokság előtt, november 2-án befejeződik.

A sorsolást csütörtök este, Isztambulban tartják. 

A kalapok beosztásai:

1. kalap

 2. kalap

3. kalap

 4. kalap

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok