Index Vakbarát Hírportál

Londonba teszi át székhelyét a Barcelona sztárja

2022. szeptember 1., csütörtök 14:55 | aznap frissítve

Egybehangzó sajtóhírek szerint végleg megállapodott a Barcelona és a Chelsea Pierre-Emerick Aubameyang klubváltását illetően, így már semmi nem választja el attól a gaboni csatárt, hogy visszaköltözzön Londonba.

Korábban Aubameyang már futballozott az angol fővárosban, de akkor az Arsenal csapatát erősítette, most London kék felére teszi át a székhelyét, és a Chelsea labdarúgója lesz – állítják egybehangzó sajtóinformációk. 

Már egy ideje elég felkapottak voltak a hírek a gaboni támadó klubváltásáról, és az átigazolási piac utolsó napján minden bizonnyal meg is fog valósulni a transzfer. Aubameyang mindössze egy év után hagyja el Barcelonát.

Valószínűleg nem is bánja, hogy nincs maradása a katalán fővárosban, egyrészt azért, mert kegyvesztett lett a csapatban, másrészt pedig éppen hétfő hajnalban törtek be a házába betörők, és vitték el az értékeit, készpénzét, továbbá úgy megverték, hogy több hétig nem léphet pályára

A The Athletic úgy értesült, hogy a Chelsea 7,5 millió eurót fizet a gaboni támadóért, plusz az üzlet részét képezi még Marcos Alonso játékjoga is. A Chelsea két évre szóló szerződést köt a 33 éves támadóval, aminek van további plusz egy évre szóló hosszabbítási opciója. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok