Index Vakbarát Hírportál

Nem sokon múlott, de továbbra is hibátlan az Arsenal az angol élvonalban

2022. szeptember 1., csütörtök 08:49

Az Arsenal házigazdaként 2–1-re legyőzte az Aston Villát az angol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának szerdai játéknapján.

A londoniak – a mezőnyben egyedüliként – továbbra is százszázalékos mérleggel büszkélkedhetnek. Ilyen jól, vagyis sorozatban öt győzelemmel legutóbb a 2004/05-ös szezon elején kezdtek.

A címvédő Manchester City hazai pályán 6–0-ra kiütötte a Nottingham Forest együttesét. Az első félidőben Erling Haaland kevesebb mint 40 perc alatt mesterhármasig jutott, így ő az első játékos a Premier League történetében, aki az első öt meccsén kilenc gólt szerzett. Korábban Sergio Agüero ugyancsak a Manchester City színeiben, Michael Quinn pedig a Newcastle United csapatában jutott el nyolc találatig öt mérkőzésen.

A Liverpool az utolsó másodpercre hagyta a döntést

Az első félidőben a Newcastle a nyáron szerződtetett svéd Alexander Isak találatával szerzett vezetést a Liverpool ellen. Jürgen Klopp vezetőedző együttese a második játékrész elején egyenlített, de sokáig úgy tűnt, meg kell elégednie egy ponttal. A jelzett ötperces hosszabbítás ellenére aztán a játékvezető a 98. percben még engedélyezett egy szögletet a hazaiaknak, amit a 20 éves portugál Fabio Carvalho gólra váltott, három pontot szerezve csapatának.

A Tottenham ezzel szemben nem bírt idegenben a hozzá hasonlóan londoni West Ham Uniteddel.

Premier League, ötödik forduló

West Ham United–Tottenham Hotspur 1–1 

Liverpool–Newcastle United 2–1 

Arsenal–Aston Villa 2–1 

Bournemouth–Wolverhampton Wanderers 0–0

Manchester City–Nottingham Forest 6–0

Southampton–Chelsea 2–1 

Leeds United–Everton 1–1 

Crystal Palace–Brentford 1–1 

Fulham–Brighton 2–1 

csütörtökön játsszák:

Leicester City–Manchester United 21.00

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok