Index Vakbarát Hírportál

Egyetlenegyszer volt csak képes a Tottenham arra a Premier League-ben, mint most

2022. szeptember 3., szombat 18:42

A Tottenham Hotspur és a Chelsea is hazai pályán, londoni rivális ellen aratott 2-1-es győzelmet az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombati játéknapján.

A Chelsea – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – hátrányból fordítva kerekedett az idényben negyedszer alulmaradó West Ham United fölé, míg a Tottenham az újonc Fulham ellen nyert.

Antonio Conte csapata beállította az eddigi klubrekordot: négy győzelemmel és két döntetlennel 14 pontot számlál az első hat PL-forduló után, ami pont ugyanannyi, mint a rekordot jelentő 2015–2016-os idényrajton volt. Akkor a Spurs Premier League-történetének legjobb végeredményét elérve 2. helyen zárt a tabellán.

A Brentford gólzáporos győzelmet aratott vendége, a Leeds United felett, a hazaiak csatára, Ivan Toney mesterhármast ért el. A Bournemouth a hozzá hasonlóan újonc Nottingham Forest otthonában tudott nyerni 3–2–re az után, hogy kedden menesztették Scott Parker vezetőedzőt.

A nap zárómeccsén a Manchester City hiába kezdett jól és szerzett Erling Haaland góljával, végül csak egy pontot gyűjtött az Aston Villa otthonában.

A liverpooli derbiről, az Everton és a Liverpool FC összecsapásáról itt írtunk bővebben!

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ
Brentford–Leeds United 5–2 (2–1)
Chelsea–West Ham United 2–1 (0–0)
Newcastle United–Crystal Palace 0–0
Nottingham Forest–Bournemouth 2–3 (2–0)
Tottenham Hotspur–Fulham 2–1 (1–0)
Wolverhampton Wanderers–Southampton 1–0 (1–0)
Aston Villa–Manchester City 1–1 (0–1)
Korábban
Everton–Liverpool FC 0–0

(MTI/Index)

Rovatok