Index Vakbarát Hírportál

A szeme is megsérülhetett, úgy arcon rúgták a magyar válogatott támadót

2022. szeptember 3., szombat 17:43

Sallai Rolandot szemsérülés gyanúja miatt kilenc perc után lecserélték a Bayer Leverkusen–SC Freiburg-labdarúgó-mérkőzésen – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A magyar válogatott támadót – aki kezdőként lépett pályára a Bundesliga ötödik fordulójának szombati játéknapján – Jonathan Tah arcon rúgta a negyedik percben úgy, hogy a cipője Sallai szemét is érte. Tah a szabálytalanságért sárga lapot kapott.

Scary looking injury for Freiburg’s Roland #Sallai.
Kick to face & left eye. Can see contact marks at lower eyelid/corner w/ quick bruising around eye. Stretchered off
Hopefully just contact injury but eye/orbit do need assessment. #Bundesliga #SCF pic.twitter.com/jBeCs1am3c

— InjuryMechanisms (@IMechanisms) September 3, 2022

A szélsőt ezt követően percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték.

Sallai sérüléséről egyelőre nem lehet többet tudni, mindenesetre a hosszas ápolás, majd a tény, hogy hordágyon kellett levinni a pályáról, kevés jóval kecsegtet.

A 25 éves támadónak ez volt az ötödik tétmérkőzése az idényben, esetleges hosszabb ideig tartó felépülése a magyar válogatott számára is komoly érvágás lehet: alig három hét múlva Lipcsében Németországgal, az azt követő héten Budapesten Olaszországgal mérkőznek a mieink a Nemzetek Ligája 2022–2023-as kiírásának csoportkörös utolsó két fordulójában.

A mérkőzésekről és eredményekről itt olvashat!

(MTI/Index)

(Borítókép:  A freiburgi Sallai Rolandot sérülés miatt viszik le a pályáról a Bayer Leverkusen - SC Freiburg labdarúgó mérkőzés alatt. Fotó: Federico Gambarini / picture alliance / Getty Images)

Rovatok